Novi val prihaja, najmlajši rojen leta 2002

Foto: Epa
Foto: Epa
V elitni španski nogometni ligi je letos že zablestelo nekaj sila mladih igralcev.
Oglej si celoten članek

Vsi glavni pretendenti za naslov prvakov španske La Lige so v šestem kolu, to je bilo na sporedu med tednom, vpisali vse tri točke. Atlético Madrid je v gosteh ugnal Mallorco (0:2), Barcelona je doma odpravila Villarreal (2:1), Real Madrid pa je na svoji zelenici vzel mero Osasuni (2:0).

Udarec za Barço Messijeva poškodba ni tako nedolžna

Začetek letošnje sezone v veliki meri krojijo mladeniči. Že med pripravami je s svojimi igrami navduševal mladi Portugalec João Félix, ta je soigralec Jana Oblaka postal po poletnem prestopu iz Benfice. Félix še ni dopolnil dvajset let (rojen novembra 1999), a že kaže izjemno raven znanja. Zabil je tudi na sredini tekmi Atlética proti Mallorci.

Foto: Epa João Félix Joao Felix

Tudi Real ima nekaj mladih biserov, dva sta nase prav tako opozorila v sredo zvečer. Prvi gol za "beli balet" proti Osasuni je dosegel Brazilec Vinícius Júnior (rojen julija 2000) in s tem napovedal vrnitev v pravo formo po težji poškodbi.

Foto: Epa Vinícius Júnior Real Madrid

Drugi zadetek proti Baskom  je prispeval njegov rojak Rodrygo Goes (rojen januarja 2001) in tako zabil premierni zadetek za Real na uradnih tekmah.

Foto: Epa Rodrygo Goes Real Madrid

V prvih kolih prvenstva je v dresu Barcelone svoj izjemen potencial pokazal Ansu Fati (rojen oktobra 2002). Napadalec iz Gvineje Bissau je že dal vedeti, da lahko katalonski gigant nanj računa v prihodnosti.

Foto: Epa Ansu Fati Barcelona

Ob lanskem odhodu Cristiana Ronalda iz Španije v Italijo in ob začetku zrelih let kariere trenutno poškodovanega Lionela Messija La Liga morda le dobiva njune dostojne naslednike. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.