Novo izjemno priznanje za Jana Oblaka

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Oblak med tremi kandidati za vratarja leta.
Oglej si celoten članek

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je objavila seznam kandidatov za priznanja najboljšim v letu 2020. Med kandidati za najboljšega vratarja je tudi slovenski reprezentant in član madridskega Atletica Jan Oblak, njegova konkurenta sta Brazilec Alisson Becker (Liverpool) in Nemec Manuel Neuer (Bayern).

Za najboljšega igralca kandidirajo Portugalec Cristiano Ronaldo (Juventus), Poljak Robert Lewandowski (Bayern) in Argentinec Lionel Messi (Barcelona).

Med kandidatkami za igralko leta so Angležinja Lucy Bronze (Olympique Lyonnais/Manchester City), Danka Pernille Harder (Wolfsburg/Chelsea) in Francozinja Wendie Renard (Olympique Lyonnais). Za najboljšo vratarko kandidirajo Francozinja Sarah Bouhaddi (Olympique Lyonnais), Čilenka Christiane Endler (Paris Saint-Germain) in Američanka Alyssa Naeher (Chicago Red Stars).

Za trenerja leta v ženskem nogometu so kandidati Angležinja Emma Hayes (Chelsea), Francoz Jean-Luc Vasseur (Olympique Lyonnais) in Nizozemka Sarina Wiegman, selektorka Nizozemske.

Za trenerja leta moških ekip pa so kandidati Argentinec Marcelo Bielsa (Leeds United), Nemec Hans-Dieter Flick (Bayern) in njegov rojak Jürgen Klopp (Liverpool).

Fifa bo nagrade podelila 17. decembra na spletnem dogodku v Zürichu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.