Novost za vse ljubitelje športnih stav

Foto: EPA stave, stavni listek
Slovenske ljubitelje športnih stav čaka velika sprememba.
Oglej si celoten članek

Športna loterija (ŠL) je danes na Brdu pri Kranju podpisala novo triletno sponzorstvo z Nogometno zvezo Slovenije. Ob tem so na Športni loteriji predstavili tudi nekatere novosti, med katerimi je najpomembnejša možnost stav v živo, ki so jih slovenski igralci stav dolgo čakali.

Stave v živo bodo zaživele skupaj z nogometnim svetovnim prvenstvom v Rusiji. Hkrati s tem projektom bo ŠL predstavila tudi nove statistične strani.

Novosti je še več. Nove so stave na konjske dirke, pri čemer bo ŠL v skupnem projektu sodelovala s 40 ponudniki stav, prvič pa bo tudi na slovenskem področju športnih stav možen dobitek v višini milijona evrov. Nove so tudi stave na virtualne dogodke in elektronska denarnica.

Sicer pa so na ŠL, podprl jih je tudi predsednik NZS Radenko Mijatović, še enkrat potožili nad neugodno davčno politiko področja stav v Sloveniji. Ta je bila uvedena v obdobju gospodarske krize, kasneje se ni popravila in slovensko stavnico in igralce postavlja v slabši položaj v primerjavi s tujino.

Na ŠL so zato že napovedali nova pogajanja z državo za urejanje tega področja. Ni namreč sprejemljivo, da Športna loterija slovenskemu športu, kamor gre večji del dobička, na leto nameni dobrih osem milijonov evrov sredstev, ki se naberejo iz dejavnosti, država pa pobere 9,8 milijona davkov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.