Šport
546 ogledov

Novost za vse ljubitelje športnih stav

stave, stavni listek EPA
Slovenske ljubitelje športnih stav čaka velika sprememba.

Športna loterija (ŠL) je danes na Brdu pri Kranju podpisala novo triletno sponzorstvo z Nogometno zvezo Slovenije. Ob tem so na Športni loteriji predstavili tudi nekatere novosti, med katerimi je najpomembnejša možnost stav v živo, ki so jih slovenski igralci stav dolgo čakali.

Stave v živo bodo zaživele skupaj z nogometnim svetovnim prvenstvom v Rusiji. Hkrati s tem projektom bo ŠL predstavila tudi nove statistične strani.

Novosti je še več. Nove so stave na konjske dirke, pri čemer bo ŠL v skupnem projektu sodelovala s 40 ponudniki stav, prvič pa bo tudi na slovenskem področju športnih stav možen dobitek v višini milijona evrov. Nove so tudi stave na virtualne dogodke in elektronska denarnica.

Sicer pa so na ŠL, podprl jih je tudi predsednik NZS Radenko Mijatović, še enkrat potožili nad neugodno davčno politiko področja stav v Sloveniji. Ta je bila uvedena v obdobju gospodarske krize, kasneje se ni popravila in slovensko stavnico in igralce postavlja v slabši položaj v primerjavi s tujino.

Na ŠL so zato že napovedali nova pogajanja z državo za urejanje tega področja. Ni namreč sprejemljivo, da Športna loterija slovenskemu športu, kamor gre večji del dobička, na leto nameni dobrih osem milijonov evrov sredstev, ki se naberejo iz dejavnosti, država pa pobere 9,8 milijona davkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice