Slovenija
2080 ogledov

Bwin, Bet-at-home in drugi lahko pridejo v Slovenijo

stave
1/2
Print Screen
Sprejet zakon, ki odpira trg športnih stav, ki jih v Sloveniji zdaj zakonito prireja le Športna loterija.

DZ je s 35 glasovi za in 26 glasovi proti sprejel novelo zakona o igrah na srečo, ki jo je v parlamentarni postopek vložil poslanec SMC Branko Zorman.

Zorman je na današnji seji poudaril, da je novela zakona o igrah na srečo namenjena "predvsem slovenskemu športu, slovenskim invalidom, slovenskim humanitarcem, ne nazadnje bo od tega imel kar nekaj slovenski proračun". Namenjena je tudi zaščiti slovenskih igralcev, ki sedaj stavijo pri tujih prirediteljih in tako ne uživajo zaščite, ki jo z nadzorom zagotavljajo slovenski organi. Z vstopom tujih ponudnikov bi namreč tudi ti plačevali koncesijske dajatve.

A dejstvo je, da tuji ponudniki z manjšimi tehničnimi težavami že zdaj uspešno pobirajo denar za športne stave, praktično vsi imajo tudi slovenske spletne strani, koncesij pa jim ni treba plačevati. Poleg tega na Hrvaškem, kjer bi lahko zaprosili za koncesijo, tega niso storili. 

kovček denarja Slovenija Igre na srečo: Zakaj bi bilo pri nas drugače kot je na Hrvaškem

Vlada je predlogu zakona nasprotovala. Kot je pojasnil državni sekretar na ministrstvu za finance Gorazd Renčelj, Slovenija potrebuje celovite nove rešitve, tudi zaradi uskladitve z evropsko zakonodajo.

Da zakona ne bodo podprli, so že vnaprej napovedali v DeSUS, SD in Levici, v SMC so se odločili za glasovanje po lastni presoji poslank in poslancev. V SDS in poslanski skupini nepovezanih poslancev pa so napovedovali, da bodo glasovali za.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.