Šport
301 ogledov

"Najslabše in najbolj očitno nameščanje"

EPA
Ljubitelji tenisa so bili na turnirju v Winston-Salem priča nenavadnemu dvoboju.

"Je mogoče, da je nekdo tako očitno prepustil zmago?" so se spraševali gledalci na teniškem dvoboju med Aleksandrom Dolgopolovom in Thiagom Monteirom. Ukrajinec, trenutno 63. igralec sveta, ki je nekoč že zasedal tudi 13. mesto na ATP lestvici, je bil velik favorit proti brazilskemu tenisaču, ki na lestvici zaseda 115. mesto. A potek dvoboja je bil popolnoma drugačen, trajal pa je le 55 minut.

Že pred začetkom tekme se je razširila novica, da je obračun nameščen, veliko število stavnic pa je zato hitro blokiralo dvoboj, v tistih, ki pa so ga pustile na seznamu, pa se je kvota hitro spremenila. Pred dvobojem bi za en vplačan evro na zmago Dolgopolova prejeli 1,25 evra, za uspeh Brazilca pa štiri evre, le deset minut pred prvim udarcem pa je bilo razmerje obratno. Štiri evre bi takrat dobili, če bi en evro stavili na Ukrajinca in bi ta 'čudežno' zmagal.

hokejski pak Stave Šport Člana reprezentance stavila na poraz svoje ekipe Barbora Strýcová Incident v Wimbledonu Šport "Ubil te bom in nato še tvojo družino"

Dolgopolov na dvoboju ni imel niti ene priložnosti za odvzem servisa tekmecu, to pa se mu je v dveh zadnjih sezonah zgodilo le dvakrat, obakrat proti Rogerju Federerju. Monteiro je imel na drugi strani tri break priložnost, prav vse pa je tudi 'izkoristil'. Še več; ob dveh takšnih priložnostih se ni niti oznojil, dolgopolov je naredi dvojno napako pri servisih.

Gledalci so bili v šoku, hitro pa se je začelo govoriti o "najslabšem in najbolj očitnem nameščanju rezultata v zgodovini tenisa". Nad razpletom je bil začuden tudi Monteiro, ki nekajkrat ni mogel verjeti, kako je Ukrajinec izvedel udarce. Po dvoboju so seveda obračun pod drobnogled vzeli pristojni za stavniške goljufije.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.