Šport > Nogomet
72 ogledov

Zvezdnik kriminalni družbi dolguje milijon evrov

patrick kluivert barcelona EPA
Nekdanji nizozemski nogometni zvezdnik Patrick Kluivert, ki trenutno opravlja delo športnega direktorja francoskega prvaka PSG, kriminalni združbi, ki se ukvarja z nogometnimi stavami, dolguje do enega milijona evrov, poroča nizozemski časopis De Volkskrant. Kluivertu naj bi člani združbe grozili.

Nekdanji nizozemski reprezentant in napadalec Ajaxa, Milana ter Barcelone naj bi del dolga že odplačal, za preostanek pa ga terjajo člani kriminalne združbe, ki so mu zaradi dolga že grozili.

Časopis dodaja, da preiskovalci nimajo nobenega dokaza, da je nekdanji pomočnik nizozemskega selektorja vpleten v nelegalne stave, njegov odvetnik pa je ob vsem sporočil, da je Patrick Kluivert le "žrtev afere".

Nizozemsko tožilstvo je februarja aretiralo pet osumljencev, ki so povezani s stavniškim dogajanjem in prirejanjem izidov, med preiskavo pa so prišli do dokumentov, ki združbo povezujejo s Kluivertom. Preiskovalci so ga poklicali na zaslišanje, a "zgolj kot pričo", trdi odvetnik nekdanjega selektorja Curacaa, Gerard Sprong.

De Volkskrant, ki se sklicuje na zaupne sodne dokumente in anonimne vire, poroča, da je Kluivert v letih 2011 in 2012 stavil na tekme članske ekipe nizozemskega Twenteja. Sam je v tem obdobju treniral rezervno ekipo Twenteja. Stave v tistem času niso bile nelegalne, toda Kluivert je takrat izgubil ogromne količine denarja. Kriminalna združba naj bi od nekdanjega napadalca terjala, naj odplača celoten znesek, sicer bo objavila posnetek, v katerem Kluivert razglablja o dolgu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.