Šport > Nogomet
192 ogledov

Klub deset let ne bo igral evropskih tekem

Skenderbeu
Milijon evrov kazni in dolgoletni suspenz.

Albanski nogometni klub Skenderbeu prihodnjih deset let ne bo smel igrati evropskih tekem. Poleg tega bo zaradi prirejanja izidov tekem moral plačati še milijon evrov kazni. Vodstvo kluba je sicer že napovedalo pritožbo na ta sklep na mednarodnem športnem razsodišču in na švicarskem vrhovnem sodišču.

"Po odločitvi Evropske nogometne zveze nam ne preostane drugega, kot da v interesu kluba zaščitimo njegov ugled s pritožbo. Vsem Albancem je jasno, da je športna pravica Uefe vedno naklonjena zasebnim interesom institucije in njenim partnerjem," so zapisali v izjavi za javnost albanskega prvoligaša, ki zavračajo obtožbe in odločitev disciplinske komisije Uefe.

Albanski klub, ki je lani igral kvalifikacije za evropsko ligo, je leta 2017 izgubil pravico za igranje evropskih tekem, saj naj bi od leta 2011 naprej priredil izide več kot 50 tekem, tako v Evropi kot tudi na domačih tleh, Uefa pa je že takrat najavila najstrožjo kazen.

"Prepričani smo, da bo neodvisno telo potrdilo našo nedolžnost in odpravilo to nesmiselno kazen Uefe," so še zapisali pri Skenderbeuu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice