Nowitzki bo igral na EP v Litvi

Foto: Žurnal24 Nowitzki se vrača v nemško reprezentanco, potem ko je lani izpustil SP. (Foto: R
Dirk Nowitzki je sporočil odločitev o nastopu na evropskem prvenstvu. Ta je zelo razveselila nemške navijače, saj je košarkar, ki igra za Dallas Mavericks, potrdil, da bo septembra v Litvi branil barve svoje države.
Oglej si celoten članek

"Če bo šlo vse po načrtih in če bom zdrav, se že veselim, da bom lahko igral na EP. Trener je v preteklih letih gradil mlado ekipo, prepričan sem, da bomo skupaj močni, in upam na uspešen nastop in tudi na olimpijske kvalifikacije," je v videosporočilu za javnost dejal 32-letni košarkar Dirk Nowitzki. Nemci bodo v Litvi igrali v močni skupini s Srbijo, Italijo, Francijo, Izraelom in Latvijo.

Prav olimpijski nastop v Londonu 2012 je najbrž največji motiv, da se je odločil znova obleči nemški dres. Zanj bi bile to druge olimpijske igre, nanje pa bi se Nemčija uvrstila neposredno z uvrstitvijo v finale EP, z uvrstitvijo od tretjega do petega mesta pa bi se znašla na kvalifikacijskem turnirju. Lansko svetovno prvenstvo v Turčiji je Nowitzki izpustil zaradi priprav na klubsko sezono, a že takrat obljubil, da bo skoraj zanesljivo udeleženec letošnjega EP

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.