Šport > Košarka
19 ogledov

Nowitzki bo igral na EP v Litvi

Nowitzki se vrača v nemško reprezentanco, potem ko je lani izpustil SP. (Foto: R Žurnal24 main
Dirk Nowitzki je sporočil odločitev o nastopu na evropskem prvenstvu. Ta je zelo razveselila nemške navijače, saj je košarkar, ki igra za Dallas Mavericks, potrdil, da bo septembra v Litvi branil barve svoje države.

"Če bo šlo vse po načrtih in če bom zdrav, se že veselim, da bom lahko igral na EP. Trener je v preteklih letih gradil mlado ekipo, prepričan sem, da bomo skupaj močni, in upam na uspešen nastop in tudi na olimpijske kvalifikacije," je v videosporočilu za javnost dejal 32-letni košarkar Dirk Nowitzki. Nemci bodo v Litvi igrali v močni skupini s Srbijo, Italijo, Francijo, Izraelom in Latvijo.

Prav olimpijski nastop v Londonu 2012 je najbrž največji motiv, da se je odločil znova obleči nemški dres. Zanj bi bile to druge olimpijske igre, nanje pa bi se Nemčija uvrstila neposredno z uvrstitvijo v finale EP, z uvrstitvijo od tretjega do petega mesta pa bi se znašla na kvalifikacijskem turnirju. Lansko svetovno prvenstvo v Turčiji je Nowitzki izpustil zaradi priprav na klubsko sezono, a že takrat obljubil, da bo skoraj zanesljivo udeleženec letošnjega EP

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.