NZS potrdila širitev 2. SNL

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na svoji enajsti seji potrdil spremembo tekmovalnega sistema v 2. SNL.
Oglej si celoten članek

Od sezone 2017/2018 bo v drugi ligi 16 ekip. Ob tem je odbor sprejel še prestavitev zimskega prestopnega roka, ki bo po novem trajal od 15. januarja do 15. februarja.

Izvršni odbor je sprejel odločitev o širitvi 2. SNL, potem ko je bila pripravljena analiza obstoječega tekmovalnega sistema, v kateri so sodelovali različni nogometni deležniki, ki so izrazili pobudo po spremembi. Ta je nastala predvsem v želji, da se igralcem po končanem nastopanju v mladinskih kategorijah omogoči čim bolj aktivno igranje v članskih kategorijah na državni ravni, kakor tudi z željo po čim večji zanimivosti tekmovanja. To bo po novem potekalo po dvokrožnem sistemu, drugoligaši bodo v sezoni odigrali 30 krogov.

O morebitnih spremembah 3. SNL, ki bi nastale zaradi spremembe 2. SNL, bo govora šele po pripravi analiz po končani tekmovalni sezoni 2016/2017.

Člani izvršnega odbora so sprejeli tudi prestavitev zimskega prestopnega roka, ki bo po novem trajal od 15. januarja do 15. februarja. Prestavitev prestopnega roka gre predvsem na roko klubom, saj se prestopni rok tako prestavi bližje pričetku drugega dela tekmovanj. Nova ureditev bo stopila v veljavo že januarja 2017.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.