Šport > Nogomet
23 ogledov

NZS potrdila širitev 2. SNL

NZS Saša Despot
Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na svoji enajsti seji potrdil spremembo tekmovalnega sistema v 2. SNL.

Od sezone 2017/2018 bo v drugi ligi 16 ekip. Ob tem je odbor sprejel še prestavitev zimskega prestopnega roka, ki bo po novem trajal od 15. januarja do 15. februarja.

Izvršni odbor je sprejel odločitev o širitvi 2. SNL, potem ko je bila pripravljena analiza obstoječega tekmovalnega sistema, v kateri so sodelovali različni nogometni deležniki, ki so izrazili pobudo po spremembi. Ta je nastala predvsem v želji, da se igralcem po končanem nastopanju v mladinskih kategorijah omogoči čim bolj aktivno igranje v članskih kategorijah na državni ravni, kakor tudi z željo po čim večji zanimivosti tekmovanja. To bo po novem potekalo po dvokrožnem sistemu, drugoligaši bodo v sezoni odigrali 30 krogov.

O morebitnih spremembah 3. SNL, ki bi nastale zaradi spremembe 2. SNL, bo govora šele po pripravi analiz po končani tekmovalni sezoni 2016/2017.

Člani izvršnega odbora so sprejeli tudi prestavitev zimskega prestopnega roka, ki bo po novem trajal od 15. januarja do 15. februarja. Prestavitev prestopnega roka gre predvsem na roko klubom, saj se prestopni rok tako prestavi bližje pričetku drugega dela tekmovanj. Nova ureditev bo stopila v veljavo že januarja 2017.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.