NZS prvoligašu vrnila odvzeti točki

Foto: Profimedia Maribor : Aluminij
Pritožbena komisija pri Nogometni zvezi Slovenije (NZS) je Aluminiju iz Kidričevega vrnila odvzeti točki zaradi neigranja tekme uvodnega kroga novega prvenstva.
Oglej si celoten članek

Aluminij je bil uspešen s pritožbo zoper sklep disciplinskega sodnika, s katerim je bila klubu zaradi neupravičenega izostanka na tekmi izrečena kazen odvzema dveh točk in denarna kazen v višini 1500 evrov. Denarna kazen ostaja nespremenjena, na NZS pa so ekipi, ki tekme ni igrala zaradi okuženih nogometašev s koronavirusom, vrnili točki.

V Aluminiju so ob tem poudarili, da je bila situacija v zvezi s pandemijo konec avgusta v klubu res izjemna, zato pozdravljajo odločitev pritožbene komisije. "Prepričani smo, da je odločitev komisije sprejeta v dobro nogometne igre in bo v teh zahtevnih in nepredvidljivih okoliščinah doprinesla k opredelitvi in postavitvi jasnih in primerljivih izhodišč za vse klube Prve Lige Telekom Slovenije," so zapisali v klubu.

Tam dodajajo, da so večkrat poudarili, da zavestno sprejemajo posledice odločitve registracijske komisije o neodigrani tekmi in denarno kazen, ter še enkrat izpostavljajo, da Maribor tekme žal ni želel prestaviti.

"Nesprejemljive pa so bile druge sankcije v izredni situaciji, kjer ni bilo ne športne in ne pravne prakse, in ki klub postavile v neprimerljiv položaj z ostalimi."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.