Šport > Nogomet
182 ogledov

NZS prvoligašu vrnila odvzeti točki

Maribor : Aluminij Profimedia
Pritožbena komisija pri Nogometni zvezi Slovenije (NZS) je Aluminiju iz Kidričevega vrnila odvzeti točki zaradi neigranja tekme uvodnega kroga novega prvenstva.

Aluminij je bil uspešen s pritožbo zoper sklep disciplinskega sodnika, s katerim je bila klubu zaradi neupravičenega izostanka na tekmi izrečena kazen odvzema dveh točk in denarna kazen v višini 1500 evrov. Denarna kazen ostaja nespremenjena, na NZS pa so ekipi, ki tekme ni igrala zaradi okuženih nogometašev s koronavirusom, vrnili točki.

V Aluminiju so ob tem poudarili, da je bila situacija v zvezi s pandemijo konec avgusta v klubu res izjemna, zato pozdravljajo odločitev pritožbene komisije. "Prepričani smo, da je odločitev komisije sprejeta v dobro nogometne igre in bo v teh zahtevnih in nepredvidljivih okoliščinah doprinesla k opredelitvi in postavitvi jasnih in primerljivih izhodišč za vse klube Prve Lige Telekom Slovenije," so zapisali v klubu.

Tam dodajajo, da so večkrat poudarili, da zavestno sprejemajo posledice odločitve registracijske komisije o neodigrani tekmi in denarno kazen, ter še enkrat izpostavljajo, da Maribor tekme žal ni želel prestaviti.

"Nesprejemljive pa so bile druge sankcije v izredni situaciji, kjer ni bilo ne športne in ne pravne prakse, in ki klub postavile v neprimerljiv položaj z ostalimi."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice