Šport > Nogomet
2043 ogledov

Tako je Zlatko Zahović odgovoril na izjave "fanta" Camoranesija o njegovem sinu

Zlatko Zahović Profimedia
Nekdanji športni direktor Maribora se je odzval na komentarje italijansko-argentinskega stratega in posledičen prestop njegovega sina.

V septembru je slovenska nogometna javnost z zanimanjem spremljala razplet usode Luke Zahovića, ki se je po prihodu Maura Camoranesija v Ljudski vrt znašel na stranskem tiru, točneje na tribuni.

Nekdanji italijanski reprezentant ni računal na usluge občasnega slovenskega reprezentanta in slednji se je posledično preselil na Poljsko, točneje k moštvu Pogoń Szczecin.

Luka Zahović Pogon Szczecin Selitev Šport Maribor s prestopom Zahovića ni zaslužil (še) nič

Ko so Camoranesija sredi septembra povprašali, zakaj Luka Zahović ne igra, je bivši vezist Juventusa priznal, da ni vedel, da je Luka sin Zlatka Zahovića.

"Takoj so me vsi spraševali o njem, in čeprav mi ni bilo težko odgovarjati ter pojasnjevati, nisem vedel, zakaj me toliko sprašujejo ravno o njem. Preprosto nisem vedel, nisem poznal povezave, nisem vedel, da je njegova družina vodila klub oziroma vsaj njegov športni del. Z vsem spoštovanjem. Ne gre za to, da ne bi poznal njegovega očeta, toda nisem vedel, da je Luka sin, da je v preteklosti veliko igral in da vprašanja prihajajo zato," je v intervjuju za EkipoSN dejal Camoranesi (na fotografiji spodaj).

Mauro Camoranesi NK Maribor Ljudski vrt | Avtor: Reševalni pas/Twitter Mauro Camoranesi se je poslovil od Ljudskega vrta. Reševalni pas/Twitter

Zlatko Zahović se med prestopno sago njegovega sina ni oglasil. Po remiju Maribora na večnem derbiju proti Olimpiji (1:1), ko so Štajerci še tretjič zapored ostali brez zmage, pa je o situaciji spregovoril v okviru spletne oddaje Fuzbal! in rahlo zbodel aktualnega trenerja vijoličastih zaradi slabega poznavanja situacije.

Jasmin Mešanović SNL Šport Veliki derbi znova brez zmagovalca

"Že to govori o tem, da se fant ni poglobil v okolje, v katerega je prišel," je o nekdanjem trenerju sežanskega Taborja dejal Zlatko Zahović. "Moram mu verjeti, verjetno je res. Želim mu vse dobro, toda s to izjavo je podcenil institucijo NK Maribor, ne Zlatka Zahovića. Se pravi, da ne pozna niti ljudi v klubu, pa mora delati z njimi," je dodal nekdanji igralec Benfice, Porta, Olympiacosa in Valencie.

Zahović je dejal še, da je bil vedno zagovornik slovenske stroke, čeprav je tudi sam občasno računal na tuje trenerje. "Trinajst let sem delal v slovenskem športu in trinajst let je bila to daleč najboljša športna institucija po vseh plateh. Tuja stroka ja, a v prehodnem obdobju. Sem zagovornik domače stroke, stroke, ki pozna slovenskega človeka, slovensko družbo, ker mi delujemo na poseben in drugačen način, da bi lahko izvlekli največ iz vsakega posameznika."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice