Šport > Nogomet
2035 ogledov

Maribor s prestopom Zahovića ni zaslužil (še) nič

Luka Zahović Pogon Szczecin Reševalni pas/Twitter
V preteklih tednih je slovenska nogometna javnost spremljala status napadalca, ki se je preselil na Poljsko.

Po prihodu Maura Camoranesija v Ljudski vrt se je Luka Zahović znašel na stranskem tiru. Argentinski trener z italijanskim potnim listom dvakratnega najboljšega strelca Prve lige TS ni uvrščal niti na klop, kamor se na vsaki tekmi lahko usede devet rezervistov.

Zahovićev status je buril duhove v štajerski prestolnici, proti koncu prestopnega roka pa je vse bolj postajalo jasno, da sin slovitega Zlatka Zahovića moral poiskati novo sredino.

Luka Zahović, Zlatko Zahović Nov izziv Šport Zahović ima nov klub, seli se v tujino

In to se je tudi zgodilo, njegove usluge je angažiral Pogoń Szczecin. Kolektiv iz poljske Ekstralige pa je občasnega slovenskega reprezentanta dobil pod zelo ugodnimi pogoji.

Čeprav se je sprva govorilo o 700.000 evrih odškodnine, je 24-letni nogometaš Ljudski vrt zapustil brez finančne kompenzacije, poroča EkipaSN. Poljaki so Zahovića torej dobili zastonj, pokriti so morali le njegove zahteve glede osebnih dohodkov.

Pri Mariboru naj bi se s Pogońom dogovorili za obraten scenarij, kot so se ob prestopu Jana Mlakarja iz Firoentine, torej za polovico izkupička od naslednjega prestopa. Takrat so posledično tako Štajerci kot Toskanci ob selitvi Mlakarja iz Maribora k Brightonu zaslužili po 1,5 milijona evrov.

Koliko bo Maribor iztržil ob morebitnem prestopu Zahovića v kakšno bolj renomirano ligo, bo pokazal čas. Gotovo pa so vijoličasti razbremenili blagajno z odhodom nogometaša z eno največjih plač v klubu, na katerega novi trener ni resno računal.

Luka Zahović Pogon Szczecin | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Komentarjev 1
  • marialorca 08:33 03.oktober 2020.

    Ali jih je Pogoń Szczecin peljal sc**? Že januarja ga morda posodijo v NK MB z opcijo odkupa po 1 letu. :D

Sorodne novice