Šport > Nogomet
167 ogledov

Mura s točko iz Stožic, Koper in Tabor do zmag z deseterico

Olimpija Mura PLTS sobotainfo.com
Tretje kolo elitne slovenske nogometne lige se je sklenilo s tekmai v Ljubljani, Novi Gorici in Sežani.

Na prvih štirih tekmah tretjega kola so bili doseženi v povprečju več kot štirje zadetki, se je zadnje srečanje tega kroga končalo brez golov (0:0). Olimpija je vpisala drugi remi v dveh tekmah, Mura pa tudi na četrti zaporedni tekmi ni dobila gola.

Za obe ekipi je bila to generalka pred četrtkovima evropskima preizkušnjama; Olimpija se bo doma pomerila z Zrinjskim iz Mostarja, Muro pa v drugem krogu kvalifikacij za Ligo Evropa v Fazaneriji čaka danski Aarhus.

Prvi razburljiv trenutek v Stožicah se je zgodil v sedmi minuti. Milimetri pri nedovoljenem položaju Andrije Filipovića so Muro ločili od zadetka. Na prvo priložnost so morali domači navijači na tribunah čakati do 20. minute. Ob slabem posredovanju obrambe Mure in vratarja Matka Obradovića se je v dobrem položaju znašel Jan Gorenc, ki pa ni prišel do strela oziroma zaključka.

Do konca prvega dela sta imeli obe ekipi še nekaj polpriložnosti. V 40. minuti je Andrija Filipović meril malce previsoko, tik pred iztekom časa pa je Đorđe Ivanović poskusil s strelom z roba kazenskega prostora, a je vratar Mure ukrotil njegov poskus.

Drugi polčas se je začel z dvema streloma na vsaki strani - Enrik Ostrc je streljal preveč po sredini, podobno kot Žiga Kous v naslednjem napadu. Eno najlepših priložnosti na tekmi oziroma kar dve v nekaj sekundah je imel Kevin Žižek v 56. minuti. Njegov prvi poskus, ki se mu ni najbolje posrečil, je domači vratar Žiga Frelih ubranil, pri drugem pa je žoga zletela mimo vrat Olimpije.

Do konca tekme je imela Mura še dve zreli priložnosti. V 71. minuti je bil Kevin Žižek preveč sebičen, dve minuti pozneje po hudi napaki domačega čuvaja mreže pa je Luka Bobičanec streljal preko vrat.

NK MAribor SNL Šport Maribor z novim trenerjem skočil na vrh lestvice, poraz prvakov

ND Gorica FC Koper PLTS | Avtor: Facebook Facebook

Koper je z igralcem manj dosegel štiri zadetke in v Novi Gorici prišel do prve zmage v novi sezoni (2:4). Na drugi strani je Gorica znova razočarala. Tako kot na prejšnji tekmi proti Bravu je prejela štiri zadetke in praznih rok zapustila stadion.

Tekma se je razživela po slabe pol ure igre oziroma z izključitvijo Lovra Čirjaka. Sodnik Nejc Kajtazović mu je v 29. minuti zaradi dveh rumenih kartonov pokazal pot v slačilnico. Goričani so nato pogumneje krenili v napad in iz prve prave priložnosti na tekmi povedli 1:0. Nigerijec Kehinde Mathias Oyewusi je lepo sprejel podajo Luke Volariča, se spretno otresel koprske obrambe in z natančnim strelom premagal vratarja Ivana Vargića.

A veselje domačih gledalcev ni trajalo dolgo. Po kotu Dareta Vršiča je Timotej Dodlek najprej zadel vratnico, odbito žogo pa je s pomočjo Žana Žužka spravil v mrežo. Slednji se je žoge ravno toliko dotaknil, da je spremenil smer in se vpisal med strelce. Ob koncu prvega polčasa bi se lahko na semafor vpisal tudi Nardin Mulahusejnović, vendar je njegov strel za las zgrešil cilj.

Številčno oslabljeni Koper je vprašanje zmagovalca rešil v prvih dvajsetih minutah nadaljevanja. Kapetan Dare Vršič je iz kota natančno podal Žanu Žužku, ki je ob slabem posredovanju Diega Bardanca Floreza z glavo premagal domačega čuvaja mreže Uroša Lokarja. Pri tretjem zadetku je goriška obramba storila še večjo napako. Tine Kavčič je Nardina Mulahusejnoviča pustil, da je brez težav prišel do žoge in sam stekel pred vratarja, ki je bil ob njegoemv strelu brez moči.

Podobno neodločna je bila domača obramba tudi pri četrtem zadetku Kopra; tokrat je slabo posredoval Goran Cvijanović, podajo Vršiča iz kota pa je izkoristil Stefan Stevanović. Končni izid tekme je postavil Žan Žužek z avtogolom v 86. minuti. To je bil že njegov peti zadetek v treh tekmah, a sta bila dva avtogola.

Dario Vizinger Milijonski prestop Šport Slovenski prvaki prodali najboljšega strelca

Tabor Sežana Aluminij PLTS | Avtor: Profimedia Profimedia

Nogometaši CB24 Tabora Sežane so pod vodstvom novega trenerja Gorana Stankovića, ki je nasledil Maura Camoranesija, zabeležili drugo zmago v sezoni. Čeprav so dobro uro igrali z igralcem manj, so Aluminiju zabili tri zadetke in zmagali (3:1). Kidričani ostajajo pri eni točki v treh tekmah, so pa v Sežani dosegli prvi zadetek v sezoni.

Razgiban uvod je napovedal zanimivo in borbeno predstavo. Prvič se je mreža zatresla že v 4. minuti, vendar je sodnik Slavko Vinčić zadetek Tabora Sežane razveljavil zaradi prekrška. Nato so v naslednjih petih minutah sledile tri zrele priložnosti za goste; poskusa Tilna Pečnika in Davida Flakusa Bosilja je zaustavil vratar Jan Koprivec, strel z glavo Renata Pantalona pa je bil premalo natančen.

Prvi ključen trenutek tekme se je zgodil v 29. minuti, ko je moral Dino Stančič zapustiti igralno površino zaradi dveh rumenih kartonov, ki jih je dobil v razmaku dobrih petih minut. Kljub igralcu manj so domači v 34. minuti povedli z 1:0. Napadalec Gvineje Bissau Aldair Adulai Djaló Baldé se je v kazenskem prostoru dokopal do žoge, Nemanja Jakšič ga je spotaknil, sodnik Vinčić pa je pokazal na belo točko. Zanesljivi izvajalec najstrožje kazni je bil Mario Babić.

V drugem polčasu je bilo priložnosti manj, so pa gledalci na tribunah videli tri zadetka. Svojega prvega v Sežani je dosegel Djaló Baldé v 61. minuti, na 2:1 je petnajst minut kasneje znižal Filip Kukuličić, za katerega je bil to tudi prvi zadetek v dresu Aluminija, odločitev o zmagovalcu pa je zapečatil Marcel Stare v 88. minuti iz hitrega protinapada.

Aluminij : Celje Kazen Šport Aluminiju odvzeli točki zaradi neigranja v 1. krogu

Prva liga TS, 3. kolo:

Olimpija - Mura 0:0 (0:0)

Gorica - Koper 2:4 (1:1)
Oyewusi 36., Žužek 86./ag; Žužek 41., 51., Mulahusejnović 60., Stevanović 64.
RK: Čirjak (Koper) 29.

Tabor Sežana - Aluminij 3:1 (1:0)
Babić 34./11m, Aldair 62., Stare 88.; Kukuličić 77.
RK: Stančič (Tabor) 29.

Maribor - Bravo 4:1 (3:0)
Matko 34., Mešanović 37., Mitrović 41., Mlakar 81.; Nukić 79.

Celje - Domžale 1:2 (0:2)
Zaletel 69.; Podlogar 24., Kolobarić 29.
RK: Ćalušić (Celje) 73.

LESTVICA:
1. Maribor 7
2. Mura 7
3. Bravo Ljubljana 6
4. Tabor Sežana 6
5. Koper 4
6. Domžale 4
7. Olimpija Ljubljana 2 (-1)
8. Celje 1
9. Gorica 0 (-1)
10. Aluminij Kidričevo -1

(+/-) - št. odigranih tekem glede na ligaške tekmece
*NZS je Aluminiju odvzela dve točki zaradi izostanka s tekme 1. kola v Mariboru

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice