Šport > Nogomet
267 ogledov

Olimpija in Mura dobili naslednja evropska tekmeca

Evropska liga
Tekme 2. kroga kvalifikacij Evropske lige bodo 17. septembra. O napredovanju bo odločala le ena tekma.

Na sedežu Evropske nogometne zveze (Uefa) v Nyonu so izžrebali pare 2. kroga kvalifikacij za evropsko ligo. V bobnu sta bila tudi slovenska kluba Olimpija in Mura. Prva bo igrala proti Zrinjskemu, Mura, ki še ni odigrala tekme 1. kroga proti Nomme Kaljuju, pa se bo v primeru napredovanja zoperstavila Aarhusu.

V Nyonu bodo v torek izžrebali še pare 3. kroga kvalifikacij tega tekmovanja, kjer bo tudi slovenski prvak Celje. Ta je izpadel v 2. krogu kvalifikacij lige prvakov proti Moldeju.

 

Slovenski obračun v 3. krogu kvalifikacij lige prvakov

Evropska nogometna zveza (Uefa) je v Nyonu izžrebala tudi pare 3. kroga kvalifikacij za ligo prvakov.

Slovenskega prvaka ni več v igri, bo pa tekmovalo nekaj Slovencev. Med drugim se bosta med seboj pomerila Ferencvaros Mihe Blažiča in Dinamo Zagreb Petra Stojanovića.

Kijevski Dinamo Benjamina Verbiča bo za napredovanje igral proti Alkmaarju, dunajski Rapid, pri katerem igra novopečeni slovenski reprezentant Dejan Petrovič, pa proti Gentu. Molde, ki je izločil Celjane, se bo meril s Qarabagom.

Liga prvakov žreb | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Tekme bodo 15. in 16. septembra, zmagovalec bo napredoval v zadnji krog kvalifikacij, katerega pare bodo žrebali v torek. Tako kot doslej bodo klubi tudi tokrat igrali le po eno tekmo in ne dveh, kot je bilo to običajno.

* Pari 3. kroga kvalifikacij za ligo prvakov:
Ferencvaros - Dinamo Zagreb
Qarabag - Molde
Omonia Nikozija - Crvena zvezda
Midtjylland - Young Boys
Maccabi Tel-Aviv - Dinamo Brest
PAOK Solun - Benfica
Dinamo Kijev - AZ Alkmaar
Gent - Rapid Dunaj

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice