Šport > Nogomet
1564 ogledov

Kaj pravi matematika? Najverjetnejši par: Barça - Chelsea!

žreb Liga prvakov
Matematika pravi, da se bosta najverjetneje srečala stara znanca Lige prvakov, Chelsea in Barcelona, zelo verjeten par je tudi Tottenham:Valencia. Ali se nam obeta spektakel ter obračun Real Madrida in Liverpoola?

Konec je skupinskega dela Lige prvakov in bližajo se obračuni osmine finala, kjer ne bo več prostora za napake, saj se bodo med seboj na vsega dveh tekmah pomerile najboljše ekipe na svetu. Prvič v zgodovini se je zgodilo, da se med šetnajst najboljših ekip ni uspelo prebiti niti eni ekipi izven lig znamenite petice.

Kdo se bo pomeril s kom, bo znano v ponedeljek, ko bo v Nyonu na sporedu poldirigiran žreb. Medsebojno namreč še vedno ne bodo mogli igrati klubi iz iste države, prav tako ne klubi iz iste skupine uvodnega dela tekmovanja. Na podlagi obeh parametrov se je dalo izračunati, kateri pari so najverjetnejši.

Matematika pravi, da imata največ možnosti, da se medsebojno pomerita Barcelona in Chelsea, za kar obstaja kar 23,86 % verjetnost. Prav tako so zelo velike možnosti, da vidimo še en špansko-angleški obračun med Valencio in Tottenhamom.

Matematika je seveda eno, medtem ko je sreča oziroma naključje seveda nekaj povsem drugega, tako da je možno, da v osmini finala vidimo tudi obračun med Lyonom in Bayern Münchnom, čeprav matematika pravi, da je izmed vseh možnih scenarijev ta še najtežje uresničljiv (14,26 %).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice