Šport > Nogomet
1782 ogledov

Neverjeten podvig Iličićeve ekipe, to ni uspelo še nikomur

atalanta bergamo Epa
Italijanski prvoligaš je kljub odsotnosti poškodovanega slovenskega zvezdnika dosegel zgodovinski uspeh v ligi prvakov.

Atalanta, katere član je slovenski napadalni vezist Josip Iličić, je v zadnjem krogu skupinskega dela lige prvakov premagala odovinoŠahtar Doneck (0:3), kar ji je prineslo uvrstitev med najboljših 16 ekip.

Gabriel Jesus Iličić naprej! Šport Dinamo se je pred mesecem že videl v izločilnih bojih, zdaj pa ...

Italijanski prvoligaš, ki sinoči ni mogel računati na poškodovanega Josipa Iličića, je s tem postal prvo moštvo v zgodovini, ki se je v izločilne boje lige prvakov uvrstilo po porazih na uvodnih treh tekmah.

Sezone elitnega klubskega tekmovanja se je za Atalanto začela katastrofalno, saj je zabeležila poraze proti Dinamu (0:4), Šahtarju (1:2) in Manchester Cityju (5:1). Moštvo iz Lombardije v uvodnih treh krogih ni osvojilo niti točke ob gol razliki 2-11! V nadaljevanju so se stvari začele obračati na bolje, najprej z remijem proti Cityju (1:1), nato še z zmago nad hrvaškim prvakom (2:0).

Joao Felix LP Šport Napredoval še tretji Slovenec

Atalanta je iz pepela dokončno vstala v zadnjem krogu, ko je na gostovanju prepričljivo premagala Šahtar (3:0), Dinamo pa na domačem terenu ni bil dorasel angleškemu prvaku (1:4).

"Vedeli smo, da je to znak usode."

"Zgodilo se je na polovici poti," je o trenutku, ko so v moštvu začutili, da evropska pomlad še ni izgubljena, spregovoril trener Atalante Gian Piero Gasperini"Verjeli smo, ko se je tekma Šahtarja in Dinama končala brez zmagovalca. Takrat smo igrali izenačeno s Cityjem, naša igra se je precej izboljšala. Ko je Šahtar zadel za 3:3 v 98. minuti, smo vedeli, da je to znak usode," je dodal Gasperini.

Atalatni je veliki met uspel kljub poškodbam Iličića, Simona Kjaera in Duvana Zapate, suspenzu Rafaela Toloija in presenetljivi rezervni vlogi Ruslana Malinkovskija.

 | Avtor: Epa Epa

Z uvrstitvijo v izločilne boje si je moštvo, ki se ponaša z enim od najmanjših proračunov za plače v Serie A, zagotovilo več kot 40 milijonov evrov. Preboj v skupinski del je vreden 23,6 milijona, v šestih tekmah pa so si priigrali 6,3 milijona - dvakrat po 2,7 milijona za zmagi nad Dinamom in Šahtarjem ter še 900.000 evrov za remi s Cityjem.

Dinamo Po tekmi Šport Hrvati ogorčeni: Angleži, kje je fair play?

Uvrstitev v osmino finala prinaša dodatnih 9,5 milijona, kar skupno znaša slabih 40 milijonov, pri tem pa niso upoštevani zneski, ki jih bo Atalanta zaslužila z dvema tekmama za preboj v četrtfinale.

 | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.