Šport > Nogomet
1478 ogledov

Handanović v skupini smrti

Žreb Epa
Evropska nogometna zveza je v Monaku izžrebala skupine Lige prvakov ter imenovala najboljše nogometaše lanske Lige prvakov.

Ob 18:00 se je v Grimaldi Forumu v Monacu pričela svečana prireditev žreba skupin Lige prvakov ter podelitev nagrad najboljšim nogometašem najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja za lansko sezono.

Podelitev priznanj je popolnoma pripadla Real Madridu

 

Za najboljšega nogometaša lanske sezone je bil izbran hrvaški virtuoz Luka Modrić, ki je s 313 točkami premagal Cristiana Ronalda, ki je zbral 223 točk ter Mohameda Salaha s 134.

Luka Modrić je še dosti prepričljiveje dobil izbor za najboljšega vezista, kjer je zbral 347 točk, njegov najbližji zasledovalec Kevin de Bruyne pa 114. Tretje mesto je zasedel Toni Kroos z 69 točkami.

Real Madrid se lahko pohvali tudi z najboljšim napadalcem, saj je Cristiano Ronaldo z 287 točkami premagal Mohameda Salaha. Tretje mesto je pripadlo Lionelu Messiju, ki je tokrat zbral le 43 točk.

Za najboljšega branilca je bil izbran kapetan Belega baleta, Sergio Ramos, s 184 točkami, tesno pa sta mu sledila njegova soigralca Raphaël Varane (167) ter Marcelo (145).

Tudi naslov najboljšega vratarja je romal v Madrid, saj je Keylor Navas z 222 točkami premagal Alissona, ki je zbral 197 točk ter Gianluigi Buffona, ki jih je nabral 92. Na 8. mesto se je s 16. točkami uvrstil naš Jan Oblak.

Glavna pozornost večera pripadla žrebu skupin Lige prvakov

 

* Skupina A: Atletico Madrid, Borussia Dortmund, Monaco, Brugge.
* Skupina B: Barcelona, Tottenham, PSV Eindhoven, Inter Milano.
* Skupina C: PSG, Napoli, Liverpool, Crvena zvezda.
* Skupina D: Lokomotiv Moskva, Porto, Schalke, Galatasaray.
* Skupina E: Bayern, Benfica, Ajax, AEK Atene.
* Skupina F: Manchester City, Šahtar Donjeck, Lyon, Hoffenheim.
* Skupina G: Real Madrid, Roma, CSKA Moskva, Viktoria Plzen.
* Skupina H: Juventus, Manchester United, Valencia, Young Boys.

Žreba se bo verjetno precej veselil Slovenec Jaka Bijol, saj je ta njegovemu CSKA Moskvi namenil tako prestižna kluba, kot sta Real Madrid ter Roma, obenem pa je tu tudi premagljiva Viktoria Plzen.

Zanimivo skupino ima tudi Jan Oblak, saj igra njegov Atletico Madrid z Borussio Dortmund, vedno neugodnim Monacom ter Clubom Brugge.

V pravi skupini smrti pa se je znašel Samir Handanović, ki bo letos končno prvič dočakal igranje v Ligi prvakov. Ples kroglic je Interju za nasprotnike namenil Barcelono, Tottenham ter PSC Eindhoven.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.