Šport > Nogomet
820 ogledov

Čeferin in ekipa uvajajo novo klubsko tekmovanje

UEFA logo Profimedias
Evropska nogometna zveza razmišlja o ponovni oživitvi tretjerazrednega klubskega tekmovanja.

Uefa razmišlja, da bi ustanovila Evropski pokal, ki bi bilo tretje klubsko tekmovanje na stari celini poleg Lige prvakov in Evropske lige, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Uefa je ob tem dodala, da so ta razmišljanja šele v razvojni fazi in bo o tem komisija za klubska tekmovanja Uefe šele razpravljala.

aleksander čeferin Povezal Evropo Šport Čeferin si večjega priznanja ne bi mogel želeti

Tekmovanje bi se imenovalo Evropski pokal, v njem pa bi nastopalo 32 ekip. Z uvedbo novega klubskega tekmovanja bi lahko v evropskih tekmovanjih nastopilo več klubov kot doslej in bi manjše zveze dobile več priložnosti, zmajšal pa bi se obseg Evropske lige, ki bi se iz 48 moštev skrčila na 32.

VAR video tehnologija analiza asistent VAR Šport Mundial Čeferinovo Uefo prisilil k razmisleku

Do leta 1999 je poleg Lige prvakov in Pokala Uefa obstajal Pokal pokalnih zmagovalcev; slednjega so nato ukinili in ga niso nadomestili, od leta 2010 pa nacionalni pokalni zmagovalci nastopajo v Evropski ligi, ki je nadomestila Pokal UEFA..

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice