Šport > Nogomet
163 ogledov

Prvaki do točke v Mariboru

Mitja Lotrič twitter NK Celje
Nogometaši Maribora in Celja so se v 4. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 2:2 (0:1).

Stoti medsebojni obračun Maribora in Celja, podprvaka in prvaka iz prejšnje sezone, se je končal brez zmagovalca. Gostje, ki so v minuli sezoni dobili obe tekmi v Ljudskem vrtu, so tokrat dvakrat vodili, domači so dvakrat izenačili. Tako so prišli do osme točke in vsaj začasno ostajajo na vrhu lestvice, medtem ko so Celjani pri zgolj dveh točkah in še brez zmage.

Celjani, ki so igrali brez kaznovanega Josipa Ćalušića, so živahno začeli tekmo in bili konkretnejši v prvem obdobju, predvsem Ivan Božić, ki je poskusil v tretji in 16. minuti. Že v 18. pa so izbranci Dušana Kosića povedli, potem ko je Mitja Lotrič ob neodločnem Luki Koblarju prišel do strela z desne strani in z diagonalo ugnal Ažbeta Juga.

Pri Celju velja omeniti še poskus Amadeja Brecla v 32. minuti, ko je žogo poslal čez prečko, in Matica Vrbanca nekaj minut pozneje, sicer pa so bili v drugi polovici polčasa odločnejši Mariborčani, pri katerih so bili tokrat zunaj kadra Luka Zahović, Martin Kramarič in Felipe Santos, manjkali pa so Martin Milec, Jan Repas in Grega Bajde.

Pri domačih je dvakrat streljal Rudi Požeg Vancaš, obakrat je bil na mestu Matjaž Rozman, slednji je tudi obranil enega od dveh poskusov Jasmina Mešanovića (drugi z glavo v 41. minuti pa je bil nenatančen).

V uvodu drugega polčasa so Mariborčani takoj prevzeli pobudo, v 52. je poskusil Alexandru Cretu, ki je enkrat streljal že v prvem polčasu, a je bil Rozman pripravljen. V 57. minuti pa so domači vendarle izenačili, po kotu je žoga po "fliperju" končala na drugi vratnici pri Mešanoviću, ki je zadel iz bližine.

V 65. minuti je imel novo lepo priložnost Požeg Vancaš, ko je prišel do strela iz bližine, Rozman pa se je spet izkazal, tako kot po močnem poskusu od daleč Amirja Derviševića v 74. minuti. Štiri minute pozneje pa so domači doživeli nov hladen tuš. Rezervist Jakob Novak je "obrnil" domačega branilca Koblarja in nato v kazenskem prostoru učinkovito zaključil akcijo za 2:1.

Toda že v 80. minuti so domači spet izenačilo in to po mojstrovini rezervista Roka Kronavetra, ki je po po podaji z leve s "škarjicami" premagal celjskega vratarja Rozmana. Se je pa slednji spet izkazal v 86. minuti, ko je dobil dvoboj ena na ena s Cretujem. V 89. minuti je imel zaključno žogo na nogi Kronaveter, ki pa je žogo poslal čez gol z roba kazenskega prostora. Že v sodniškem dodatku je na drugi strani sprožil Mićo Kuzmanović, a je žoga končala malo mimo vratnice v kotu, tako da sta si ekipi razdelili plen.

Brez zadetkov 

Prvi uradni dvoboj Brava in Kopra se je kar pravično končal brez zmagovalca, čeprav je bila primorska ekipa predvsem v 29. minuti blizu zadetka, ko je zadela prečko. Bravo ima po štirih krogih sedem točk, Koper pa dve manj, obe ekipi sta v zgornji polovici lestvice.

Žan Žužek | Avtor: Profimedia Profimedia

V prvem polčasu so bili konkretnejši Primorci, ki so si priigrali tri resnejše priložnosti, a so ostali brez zadetka. V šesti minuti je Darko Mišić sprožil malo z desne, Igor Vekić pa je bil na mestu. V 29. minuti je z dobrih desetih metrov sprožil Matej Palčič, toda na svojo žalost zadel le prečko. V 38. minuti pa je od daleč poskusil Nardin Mulahusejnović, Vekić pa je žogo odbil v kot.

Domači, ki so bili večinoma dokaj nekonkretni v napadu, so nase opozorili predvsem ob koncu polčasa, ko je od daleč streljal Sandi Ogrinec, vratar gostov Ivan Vargić je žogo malce nerodno odbil, tako da je do nje prišel Rok Kidrič, ki pa mu je s petih metrov ni uspelo usmeriti v gol.

Gosti so že v prvem polčasu morali zamenjati poškodovana Gorana Jozinovića in Dareta Vršiča, v Ljubljano so sicer prispeli tudi brez kaznovanega Lovreja Čirjaka, takoj na začetku drugega polčasa pa je Miran Srebrnič opravil še tretjo menjavo in v igro poslal še Adama Vošnjaka.

Vse to ni posebej vplivalo na kakšno posebno razburjenje, saj nevarnejših akcij ne enih ne drugih ni bilo. Nekaj je bilo nenatančnih strelov, ki pa niso pomenili nobene nevarnosti za vratarja, le v 79. minuti je Almin Kurtović poslal visoko žogo proti golu, od sonca zaslepljeni Vargić pa je imel nekaj težav.

Takoj zatem je moral koprski vratar posredovati po še enem strelu domačih, na drugi strani pa je nov nenatančen strel sprožil Vošnjak v 81. minuti.

Prva liga TS, 3. kolo:

Maribor : Celje  2:2 (0:1)
Mešanović 57., Kronaveter 80.; Lotrič 18., Novak 78.

Bravo : Koper  0:0

Nedelja:
Domžale - Tabor Sežana
Aluminij - Olimpija
Mura - Gorica

Lestvica:
 1. Maribor             4  2  2  0 10:4    8
 2. Mura                3  2  1  0  5:0    7
 3. Bravo               4  2  1  1  7:6    7
 4. CB24 Tabor Sežana   3  2  0  1  4:4    6
 5. Koper               4  1  2  1  5:4    5
 6. Domžale             3  1  1  1  4:4    4
 7. Olimpija Ljubljana  2  0  2  0  1:1    2
 8. Celje               4  0  2  2  3:6    2
 9. Gorica              2  0  0  2  3:8    0
10. Aluminij            3  0  1  2  1:6   -1*

* - Aluminij je bil kaznovan z odvzemom dveh točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice