Šport > Nogomet
443 ogledov

Za prvo zmago v sezoni ugnali Olimpijo, Mura na vrhu

Jure Matjašič Profimedia
Nogometaši Aluminija so v 4. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Olimpijo z 1:0 (0:0).

Agonija ljubljanske ekipe se nadaljuje. Potem ko so med tednom izpadli iz kvalifikacij evropske lige, tudi v domačem prvenstvu še čakajo na zmago. Po dveh remijih so tokrat doživeli poraz v Kidričevem proti Aluminiju, ki je bil precej konkretnejši tekmec in prišel do svojega prvega slavja v tej sezoni.

Olimpija je tekmo spet začela z odmevnima okrepitvama v napadalnem delu, Đorđejem Ivanovićem in Andresom Vombergarjem, kljub temu pa si v prvem polčasu ni priigrala lepše priložnosti.

Precej konkretnejši so bili domači, ki so trikrat ogrozili Žigo Freliha v ljubljanskih vratih. Prvi je do strela v ugodnem položaju prišel Nemanja Jakšić v 14. minuti, a bil precej nenatančen, v 29. minuti je Tilen Pečnik prodrl po levi strani in zadel drugo vratnico, v 37. pa je David Flakus Bosilj prav tako zgrešil iz ugodnega položaja malce na desni strani kazenskega prostora.

Takoj po začetku drugega polčasa so domači izigrali ljubljansko obrambo, do strela je najprej prišel Mihael Klepač, a je bil Frelih na mestu, odbito žogo pa je daleč mimo vrat poslal Flakus Bosilj.

V 53. minuti je bilo bolj vroče tudi v kazenskem prostoru Kidričanov, ko je Denis Šme streljal, Luka Janžekovič pa je žogo odbil. Zatem so domači "počistili" še pred golovo črto. Pozneje je z glavo malce previsoko meril še Miral Samardžić, na drugi strani pa Marcel Čermak ob strelu z roba kazenskega prostora.

Mitja Lotrič SNL Šport Prvaki do točke v Mariboru

V 66. minuti je Ante Vukušić, ki je prišel s klopi, zgrešil s strelom z desne strani, v 72. minuti pa so domači povedli. Izigrali so domačo obrambo, Čermak je podal z leve strani pred vrata, kamor je pritekel Jure Matjašič in jo potisnil v mrežo. V 83. minuti je na drugi strani nevarno meril Timi Max Elšnik, a je ostalo pri vodstvu domačih.

So pa gosti v 90. minuti ostali brez Samardžića, ki je zaradi udarca s komolcem v skoku dobil drugi rumeni karton in moral z igrišča.

Domžale prehitele tokratnega tekmeca

Če je bil v prejšnjih tekmah vroče domžalsko napadalno blago Dario Kolobarić, ga je proti Taboru nasledil Tamar Svetlin, ki je k zmagi prispeval dva zadetka. Domžalčani so prišli do druge zmage in se priključili vrhu lestvice, za točko so prehiteli današnje tekmece.

Domžalčani so tekmo začeli brez kar nekaj nogometašev, zaradi poškodb ni bilo Slobodana Vuka, Žige Repasa, Marca Da Silve, Arnela Jakupovića in Tilna Klemenčiča, zaradi drugih razlogov pa Svena Šoštariča Kariča in Marka Martinovića. Pri gostih je manjkal kaznovani Dino Stančič.

Slednji so bili v prvem polčasu večinoma nenevarni, izjema je bila 27. minuta, ko so tudi dosegli zadetek. Aldair Djalo je podal za hrbet domače obrambe do Christosa Rovasa, ki je na koncu ugnal Grego Sorčana za 1:0.

Domači so poskušali nekaj več, predvsem Matej Podlogar, ki je poskusil trikrat, a nikoli ni resno ogrozil Jana Koprivca, tako kot tudi ne Janez Pišek s strelom od daleč. Zato pa so sežanskega čuvaja mreže ugnali v 29. minuti, ko sta kombinirala Gregor Sikošek in Senijad Ibričić, slednji pa je nato iz bližine zadel po podaji z leve strani. Tamar Svetlin pa je nase opozoril s strelom v 44. minuti, ko je z leve žogo poslal malo mimo bližnje vratnice.

Tamar Svetlin | Avtor: Profimedia Profimedia

V uvodu drugega polčasa so Domžalčani pritiskali proti vratom gostov, pobudo pa unovčili v 58. minuti, ko je Pišek v loku podal žogo za hrbet sežanske obrambe v kazenski prostor do Svetlina, ki je nato učinkovito končal akcijo.

Damjan Vuklišević je neuspešno poskusil v 63. minuti, v 72. minuti pa je znova udaril Svetlin. Najprej je prišel pred vratarja Koprivca, ki mu je strel obranil, žoga pa je spet pobral levo od gola, od koder jo je iz ostrega kota poslal v mrežo mimo čuvaja meže, ki ni pokril prve vratnice. Koprivec je nato moral posredoval še v 86. minuti po poskusu Zenija Husmanija.

Mura na vrhu lestvice

Sobočani, ki so v dosedanjem poteku sezone pustili zelo dober vtis, ne nazadnje so se prebili v 3. krog kvalifikacij evropske lige in bodo v četrtek gostili sloviti PSV, so tokrat gostili Novogoričane in ob enem remiju - pri Olimpiji - vpisali tretjo zmago, s katero so na vrhu prvenstvene lestvice. Obenem v sezoni še niso prejeli zadetka. Na drugi strani so Novogoričani kljub precej boljši predstavi kot v prejšnjih tekmah še tretjič ostali brez točke.

Čeprav se je prvi polčas končal brez zadetkov, sta ekipi prikazali kar dinamično predstavo. Precej spremenjena začetna postava Mure v primerjavi s prejšnjimi obračuni si je priigrala prva nevarna strela prek Tomija Horvata v 15. in 27. minuti, obakrat je bil na pravem mestu Uroš Likar.

Prav tako je slednji izvrstno posredoval v 39. minuti, ko je streljal Amadej Maroša, odbito žogo pa je Kai Cipot poslal mimo vrat. Na drugi strani so tudi Novogoričani opozorili nase, Mathias Oyewusi je v peti minuti streljal z glavo, Matko Obradović pa je žogo rešil na golovi črti, isti igralec je nato streljal še v 23. minuti, spet je bil uspešnejši Obradović. Šest minut pozneje je bil z glavo nenatančen Semir Smajlagić.

V 53. minuti pa je Matija Kavčič v kazenskem prostoru igral z roko, tako da so sodniki dosodili najstrožjo kazen v korist Mure, z bele pike pa je po sredini zadel Maroša. Ekipi sta tudi v nadaljevanju bili dokaj izenačeno bitko, večjih priložnosti oziroma nevarnih zaključnih strelov pa ni bilo .

V 83. minuti je znova nevarno poskusil Smajlagić, Obradović je žogo odbil in tako spet ohranil mrežo nedotaknjeno, na drugi strani je Andrija Filipović s strelom z glavo v 87. minuti zadel prečko, Nino Kouter pa z močnim strelom žogo poslal le malce čez gol. Že v sodniškem dodatku je sam pred Likarja prišel Kevin Žižek, a preveč okleval, tako da mu je Chinwendu Johan Nkame žogo izbil v zadnjem trenutku.

Prva liga TS, 4. kolo:

Domžale - CB24 Tabor Sežana  3:1 (1:1)
Ibričić 29., Svetlin 58., 72.; Rovas 27.

Aluminij : Olimpija  1:0 (0:0)
Matjašič 72.

Mura : Gorica  1:0 (0:0)
Maroša 53./11-m

Maribor : Celje  2:2 (0:1)
Mešanović 57., Kronaveter 80.; Lotrič 18., Novak 77.

Bravo : Koper  0:0

Lestvica:

 1. Mura                4  3  1  0  6:0   10
 2. Maribor             4  2  2  0 10:4    8
 3. Domžale             4  2  1  1  7:5    7
 4. Bravo               4  2  1  1  7:6    7
 5. CB24 Tabor Sežana   4  2  0  2  5:7    6
 6. Koper               4  1  2  1  5:4    5
 7. Olimpija Ljubljana  3  0  2  1  1:2    2
 8. Celje               4  0  2  2  3:6    2
 9. Aluminij (-2)       4  1  1  2  2:6    2
10. Gorica              3  0  0  3  3:9    0
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.