O nastopu Rusov na OI šele junija

Foto: EPA
Foto: EPA
Svet Mednarodne atletske zveze (Iaaf) bo 17. junija na Dunaju na posebnem sestanku odločal o usodi ruskih atletov. Rusi so začasno suspendirani, če bo Iaaf takrat potrdila suspenz, pa bodo najverjetneje ostali tudi brez olimpijskih iger v Riu.
Oglej si celoten članek

Svet Iaaf bo sicer na sestanku obravnaval tudi druge stvari, vendar pa bo v ospredju pozornosti odločitev o Rusiji oziroma njenih atletih.

Iaaf je lani jeseni suspendirala rusko zvezo zaradi več nepravilnosti pri nadzoru dopinga in sumov, da je šlo za načrtno prirejanje izidov testov. Rusiji so postavili ultimat in zahtevali, da uredi nadzor dopinga; če teh zahtev ne bo izpolnila, bodo suspenz podaljšali in Rusi bodo ostali brez olimpijskih nastopov.

V svetu Iaaf bodo na sestanku med drugimi tudi predsednik zveze Sebastian Coe ter nekateri znani nekdanji atleti, tudi svetovni prvak v skoku s palico Sergej Bubka. Slednji je prav proti Cou izgubil na zadnjih predsedniških volitvah.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.