Šport
20 ogledov

O nastopu Rusov na OI šele junija

Sebastian Coe EPA
Svet Mednarodne atletske zveze (Iaaf) bo 17. junija na Dunaju na posebnem sestanku odločal o usodi ruskih atletov. Rusi so začasno suspendirani, če bo Iaaf takrat potrdila suspenz, pa bodo najverjetneje ostali tudi brez olimpijskih iger v Riu.

Svet Iaaf bo sicer na sestanku obravnaval tudi druge stvari, vendar pa bo v ospredju pozornosti odločitev o Rusiji oziroma njenih atletih.

Iaaf je lani jeseni suspendirala rusko zvezo zaradi več nepravilnosti pri nadzoru dopinga in sumov, da je šlo za načrtno prirejanje izidov testov. Rusiji so postavili ultimat in zahtevali, da uredi nadzor dopinga; če teh zahtev ne bo izpolnila, bodo suspenz podaljšali in Rusi bodo ostali brez olimpijskih nastopov.

V svetu Iaaf bodo na sestanku med drugimi tudi predsednik zveze Sebastian Coe ter nekateri znani nekdanji atleti, tudi svetovni prvak v skoku s palico Sergej Bubka. Slednji je prav proti Cou izgubil na zadnjih predsedniških volitvah.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.