Šport
57 ogledov

Najboljši s SP lahko ostanejo brez nastopa na OI

Rudisha London olimpijske igre 2012 EPA
Kenijska atletska reprezentanca kaj lahko ostane brez nastopa na letošnjih olimpijskih igrah v Rio de Janeiru, če se izkaže, da kenijska atletska zveza ni delovala po pravilih Svetovne protidopinške agencije (Wada), pravi predsednik Mednarodne atletske zveze Sebastian Coe.

Predsednik Iaaf Sebastian Coe je poudaril, da bo ostro kaznoval vsako državo, ki bo skušala prikrivati doping. Kenija je prejšnji teden zamudila rok za oddajo dokazov Wadi, da je naredila dovolj za boj proti dopingu.

Nekdanji izvrstni britanski atlet in dvakratni olimpijski prvak je dodal, da ugled atletike uničuje relativno majhno število držav, a da bodo te v primeru omenjenih kršitev izločili s svetovnih prvenstev in olimpijskih iger.

Ena od omadeževanih držav je tudi Rusija, ki je od novembra suspendirana zaradi sistemskega dopinga, se pa trudi uvesti spremembe pred igrami v Riu. Kenija je bila sicer najuspešnejša država na zadnjem svetovnem prvenstvu, kenijski atleti so lani v Pekingu osvojili kar sedem zlatih, šest srebrnih in tri bronaste kolajne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.