Šport
17 ogledov

Diack vedel za doping v Rusiji

Lamine Diack EPA
Nekateri člani vodstva krovne atletske zveze (Iaaf) so razkrili, da je nekdanji predsednik zveze Lamine Diack vedel za ruske dopinške kršitve, ki so lani pripeljale do suspenza ruskih atletov z mednarodnih tekmovanj, vendar se ni odzval.

Nekdanji predsednik Mednarodne atletske zveze Diack je sicer osumljen podkupovanja, zaradi afere pa so mu tudi odvzeli častno članstvo v Mednarodnem olimpijskem komiteju.

Dvainosemdesetletnega Diacka je na čelu Iaaf avgusta lani zamenjal Britanec Sebastian Coe, krovno atletsko zvezo je Senegalec vodil od leta 1999.

Nemška tiskovna agencija dpa danes poroča, da so v dokumentu, ki ga je posredovala zveza, zapisali, da so v pisarni Iaaf Diacka že leta 2014 opozarjali na sumljive ruske dopinške teste, štirje med njimi so bili še iz časov pred olimpijskimi igrami v Londonu 2012.

Najprej so obvestili etično komisijo zveze, ker pa ni bilo odziva, so se obrnili neposredno na Športno razsodišče Cas v Lozani. Zaradi odnosa Diacka je več sodelavcev tudi zapustilo vrste Iaaf.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.