Šport
63 ogledov

Zganili so se tudi Rusi, suspenz štirih

Jelena Aržakova, Irina Maračeva EPA
Ruski olimpijski komite je zaradi jemanja prepovedanih poživil s prepovedjo nastopanja kaznoval nekdanjo evropsko podprvakinjo na 800 metrov Irino Maračevo ter še tri atletinje.

Irina Maračeva, druga na 800 metrov na EP 2012 v Helsinkih, in Ana Lukjanova, tekmovalka v hitri hoji, ne bosta smeli nastopati dve leti. Še dve leti več sta dobili Jelena Nikulina, tekmovalka na 400 metrov, in Marija Nikolajeva, tekmovalka na 800 metrov.

Maračeva je evropsko prvenstvo leta 2012 končala na tretjem mestu, a so ji nato podelili srebro, ko je bila zaradi dopinga kaznovana njena rojakinja Jelena Aržakova, ki je sicer kot prva pritekla v cilj teka na 800 metrov. Lukjanova je leta 2010 postala mladinska svetovna podprvakinja.

Gre za prve sankcije, ki jih je sprožil ruski olimpijski komite potem, ko je bila Rusija novembra izključena iz atletskih tekmovanj zaradi številnih pozitivnih dopinških testov v ruski atletiki. Rusija se bo znova lahko udeležila največjih tekmovanj, če bo izpolnila stroge zahteve in sodelovala z Mednarodno protidopinško agencijo. Komisija IAAF se bo danes sicer sestala z novim prvim možem ruske atletike Dimitrijem Šljahtinom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.