Ob posebnem večeru Luka zasenčil Stepha, nato poškodba

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Dallas Mavericks so z 99:82 premagali Golden State in prišli do četrte zaporedne zmage.
Oglej si celoten članek

V posebnem večeru, ko so pri franšizi Dallas Mavericks pod strop dvorane dvignili številko 41, Dirk Nowitzki je postal šele četrti košarkar v zgodovini tega teksaškega kluba s to častjo, so Luka Dončić in kolegi gostili najboljšo ekipo lige - Golden State Warriors.

Gostitelji so znova zelo solidno odprli tekmo v obrambi, po zaslugi slovenskega zvezdnika pa so na polovici četrtine vodili z 12:8. Luka je zbral že 7 točk, tri skoke in ukradeno žogo.

Takoj po njegovem odhodu s parketa je prišlo do manjšega preobrata, zasedba iz Kalifornije je povedal za tri točke, a je nato s prvo trojko na tekmi, ta je bila tudi edina na obeh straneh v prvi četrtini, izenačil Tim Hardaway Jr. Dončić se je na parket vrnil v zadnji minuti, asistiral za koš Reggieja Bullocka, nato pa po prodoru pod koš zadel tudi sam. 

V drugo četrtino se je vstopilo pri rezultatu 21:21, tudi nadaljevanje prvega polčasa pa je bilo izjemno izenačeno, obe ekipi sta težko dosegali koše. Tik pred polovico četrtine je Dončić zadel trojko za 34:30, ob tem izidu pa je kasneje tudi sedel na klop. Njegovi soigralci so ob njegovi odsotnosti predvsem po zaslugi Dwighta Powella, ki je dosegel štiri zaporedne točke, in s trojko Sterlinga Browna prišli do prednosti desetih točk. Obramba je bila še naprej odlična.

Pri izidu 46:36 se je dve minuti pred odhodom na glavni odmor na parket vrnil tudi Dončić. Ta je kasneje s črte prostih metov že poskrbel za +14, a so gostje nato nekoliko znižali razliko. Ob polčasu je bilo tako 50:39. Zadnjo točko v drugi četrtini je s prostim metom dosegel sicer neprepoznavni Steph Curry. Ta je v prvem polčasu zbral le 5 točk ob metu iz igre 1/10 (0/5 trojke). Na drugi strani je Dončić zbral 15 točk, štiri skoke in po dve asistenci in ukradeni žogi.

Agresivna obramba domačih je goste prisilila v 10 izgubljenih žog, sami so jih izgubili 5, od tega Luka tri.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:21 6. Januar 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.