Ob sedmici tokrat na pravi strani

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Na Copi Amrici je Brazilija prišla do zmage s 7:1. Gre za izid, ki se ga Brazilci sicer neradi spominjajo, saj so bili na njegovi napačni strani leta 2014 v četrtfinalu domačega SP, ko jih je razbila Nemčija.
Oglej si celoten članek

Nogometni reprezentanci Ekvadorja in Peruja sta v tekmi drugega kroga skupine B v noči na četrtek na južnoameriškem prvenstvu igrali neodločeno 2:2, tekma je bila na sporedu v ameriškem Glendaleu, medtem ko je Brazilija v tekmi pred tem na stadionu v Orlandu s kar 7:1 ugnala Haiti.

Reprezentanca Peruja je že po 13 minutah dvoboja na stadionu Univerze v Phoenixu imela dva gola prednosti. Christian Cueva je v peti minuti z obratom pretental vratarja in zadel za vodstvo, osem minut kasneje pa je vodstvo Perujcev podvojil še Edison Flores.

A že v prvem polčasu so si Ekvadorci opomogli od začetnega šoka, West Hamov napadalec Enner Valencia je zadel v 39. minuti in prepolovil zaostanek svoje reprezentance. Samo tri minute igre v drugem polčasu pa je potreboval Miller Bolanos za izenačujoči zadetek, kar je bil tudi končni izid dvoboja.

V Orlandu je bil trikratni strelec za reprezentanco selektorja Dunge Liverpoolov ofenzivni vezist Philippe Coutinho, ki je mrežo Haitija zatresel v 14., 29. in 90. minuti. Brazilsko goleado je začel z roba kazenskega prostora. Dvakrat se je med strelce vpisal Renato Augusto v 35. in 86. minuti, po en gol pa sta prispevala Gabriel (59.) in Lucas Lima (67.). Strelec častnega zadetka za Haiti je bil v 70. minuti Marcelin.

Brazilci so po dveh odigranih krogih na vrhu razpredelnice s štirimi točkami, kolikor jih ima tudi Peru in mu bo v zadnjem krogu proti Peruju za uvrstitev v četrtfinale dovolj že neodločen izid. Ekvador mora po dveh remijih za napredovanje v zadnjem krogu nujno premagati Haiti s čim večjo razliko, da bi se v primeru enakega točkovnega izkupička s Perujem uvrstil na lestvici pred neposredne konkurente.

V noči s četrtka na petek po slovenskem času so na sporedu tekme drugega kroga v skupini C, kjer se bodo pomerili Urugvaj in Venezuela (1.30) ter Mehika in Jamajka (4.00). Mehika in Venezuela sta v prvem krogu vknjižila zmagi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.