Šport > Nogomet
28 ogledov

Ob sedmici tokrat na pravi strani

 Philippe Coutinho Profimedias
Na Copi Amrici je Brazilija prišla do zmage s 7:1. Gre za izid, ki se ga Brazilci sicer neradi spominjajo, saj so bili na njegovi napačni strani leta 2014 v četrtfinalu domačega SP, ko jih je razbila Nemčija.

Nogometni reprezentanci Ekvadorja in Peruja sta v tekmi drugega kroga skupine B v noči na četrtek na južnoameriškem prvenstvu igrali neodločeno 2:2, tekma je bila na sporedu v ameriškem Glendaleu, medtem ko je Brazilija v tekmi pred tem na stadionu v Orlandu s kar 7:1 ugnala Haiti.

Reprezentanca Peruja je že po 13 minutah dvoboja na stadionu Univerze v Phoenixu imela dva gola prednosti. Christian Cueva je v peti minuti z obratom pretental vratarja in zadel za vodstvo, osem minut kasneje pa je vodstvo Perujcev podvojil še Edison Flores.

A že v prvem polčasu so si Ekvadorci opomogli od začetnega šoka, West Hamov napadalec Enner Valencia je zadel v 39. minuti in prepolovil zaostanek svoje reprezentance. Samo tri minute igre v drugem polčasu pa je potreboval Miller Bolanos za izenačujoči zadetek, kar je bil tudi končni izid dvoboja.

V Orlandu je bil trikratni strelec za reprezentanco selektorja Dunge Liverpoolov ofenzivni vezist Philippe Coutinho, ki je mrežo Haitija zatresel v 14., 29. in 90. minuti. Brazilsko goleado je začel z roba kazenskega prostora. Dvakrat se je med strelce vpisal Renato Augusto v 35. in 86. minuti, po en gol pa sta prispevala Gabriel (59.) in Lucas Lima (67.). Strelec častnega zadetka za Haiti je bil v 70. minuti Marcelin.

Brazilci so po dveh odigranih krogih na vrhu razpredelnice s štirimi točkami, kolikor jih ima tudi Peru in mu bo v zadnjem krogu proti Peruju za uvrstitev v četrtfinale dovolj že neodločen izid. Ekvador mora po dveh remijih za napredovanje v zadnjem krogu nujno premagati Haiti s čim večjo razliko, da bi se v primeru enakega točkovnega izkupička s Perujem uvrstil na lestvici pred neposredne konkurente.

V noči s četrtka na petek po slovenskem času so na sporedu tekme drugega kroga v skupini C, kjer se bodo pomerili Urugvaj in Venezuela (1.30) ter Mehika in Jamajka (4.00). Mehika in Venezuela sta v prvem krogu vknjižila zmagi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.