Ob Sloveniji še Srbija, Islandija, Nemčija

Foto: Žurnal24 Nina Jeriček in soigralke bodo povratno tekmo odigrale v nedeljo. (Foto: EPA)
Ob slovenskih rokometašicah evropsko prvenstvo na Norveškem in Danskem po prvem delu turnirja končujejo še Srbija, Islandija in Nemčija.
Oglej si celoten članek

Danska, Romunija in Španija iz skupine A ter Rusija, Hrvaška in Črna gora iz skupine B so se v soboto uvrstile v drugi del ženskega evropskega prvenstva v rokometu na Danskem in Norveškem. V petek so si napredovanje izborile Švedska, Nizozemska in Ukrajina iz skupine C ter Norveška, Madžarska in Francija iz skupine D.

Slovenija je nastopila v skupini D in osvojila zadnje mesto, poleg nje pa nastop po prvem delu turnirja končujejo še Srbija, Islandija in Nemčija.

Drugi del zaključnega turnirja bo v danskem Herningu in norveškem Lillehammerju. V skupini I (Herning) bodo nastopale Danska, Romunija, Španija, Rusija, Hrvaška in Črna gora, v skupini II (Lillehammer) pa Švedska, Nizozemska, Ukrajina, Norveška, Madžarska in Francija.

Evropsko prvenstvo za ženske, 3. kolo:


Skupina A:
Romunija : Srbija 40:28 (20:14)
Španija : Danska 19:22  (9:12)

Lestvica: 1. Danska 6 točk, 2. Romunija 4, 3. Španija 2, 4. Srbija 0

Skupina B:
Rusija : Islandija 30:21 (16:9)
Črna gora : Hrvaška 28:29 (12:13)

Lestvica: 1. Rusija 4 točke, 2. Hrvaška 4, 3. Črna gora 4, 4. Islandija 0

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.