Šport
16 ogledov

Ob Sloveniji še Srbija, Islandija, Nemčija

Nina Jeriček in soigralke bodo povratno tekmo odigrale v nedeljo. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Ob slovenskih rokometašicah evropsko prvenstvo na Norveškem in Danskem po prvem delu turnirja končujejo še Srbija, Islandija in Nemčija.

Danska, Romunija in Španija iz skupine A ter Rusija, Hrvaška in Črna gora iz skupine B so se v soboto uvrstile v drugi del ženskega evropskega prvenstva v rokometu na Danskem in Norveškem. V petek so si napredovanje izborile Švedska, Nizozemska in Ukrajina iz skupine C ter Norveška, Madžarska in Francija iz skupine D.

Slovenija je nastopila v skupini D in osvojila zadnje mesto, poleg nje pa nastop po prvem delu turnirja končujejo še Srbija, Islandija in Nemčija.

Drugi del zaključnega turnirja bo v danskem Herningu in norveškem Lillehammerju. V skupini I (Herning) bodo nastopale Danska, Romunija, Španija, Rusija, Hrvaška in Črna gora, v skupini II (Lillehammer) pa Švedska, Nizozemska, Ukrajina, Norveška, Madžarska in Francija.

Evropsko prvenstvo za ženske, 3. kolo:


Skupina A:
Romunija : Srbija 40:28 (20:14)
Španija : Danska 19:22  (9:12)

Lestvica: 1. Danska 6 točk, 2. Romunija 4, 3. Španija 2, 4. Srbija 0

Skupina B:
Rusija : Islandija 30:21 (16:9)
Črna gora : Hrvaška 28:29 (12:13)

Lestvica: 1. Rusija 4 točke, 2. Hrvaška 4, 3. Črna gora 4, 4. Islandija 0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.