Po zmagi Hrvatov: Postavite mu spomenik

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Hrvaška reprezentanca ostaja stoodstotna pri izvajanju enajstmetrovk.
Oglej si celoten članek

Hrvaška nogometna reprezentanca je na svetovnih prvenstvih štirikrat izvajala enajstmetrovke in v vseh primerih tudi napredovala. Če je imela pred štirimi leti v Rusiji na golu izjemno razpoloženega Danijela Subašića, ima tokrat v Katarju morda še za odtenek boljšega Dominika Livakovića, ki ga trikrat zapored niso premagali Japonci, na dvoboju z Brazilijo pa je kot prvi zgrešil še Rodrygo, kar se je na koncu izkazalo kot usodno za Brazilce. Zanimivo je, da oba omenjena hrvaška čuvaja mreže prihajata iz Zadra.

Z izkupičkom 4/4 pri streljanjih z bele pike so se Hrvatje zdaj izenačili z Nemci.

Četrtfinale Brazilija izločena, Hrvaška v polfinalu po velikem povratku

Livaković je bil sicer že med dvobojem najboljši mož 'kockastih'. V rednem delu tekme je zbral kar devet obramb, kar je največ na tem svetovnem prvenstvu, nato se je na primer izkazal še v zadnjih trenutkih drugega podaljška, ko je zaustavil neoviran strel Casemira.

Njegova predstava je 'zažgala' splet, med navadnimi smrtniki se je oglasil tudi legendarni Iker Casillas. 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 06:28 10. December 2022.

    Vsa cast hrvatom v obrambi in sredini. Kako so ustavili navale brazilcev. Vratar je bil izjemen. V napadu jim pa …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.