Šport > Nogomet
2401 ogledov

Po zmagi Hrvatov: Postavite mu spomenik

Dominik Livaković Profimedia
Hrvaška reprezentanca ostaja stoodstotna pri izvajanju enajstmetrovk.

Hrvaška nogometna reprezentanca je na svetovnih prvenstvih štirikrat izvajala enajstmetrovke in v vseh primerih tudi napredovala. Če je imela pred štirimi leti v Rusiji na golu izjemno razpoloženega Danijela Subašića, ima tokrat v Katarju morda še za odtenek boljšega Dominika Livakovića, ki ga trikrat zapored niso premagali Japonci, na dvoboju z Brazilijo pa je kot prvi zgrešil še Rodrygo, kar se je na koncu izkazalo kot usodno za Brazilce. Zanimivo je, da oba omenjena hrvaška čuvaja mreže prihajata iz Zadra.

Z izkupičkom 4/4 pri streljanjih z bele pike so se Hrvatje zdaj izenačili z Nemci.

Rodrygo Četrtfinale Šport Brazilija izločena, Hrvaška v polfinalu po velikem povratku

Livaković je bil sicer že med dvobojem najboljši mož 'kockastih'. V rednem delu tekme je zbral kar devet obramb, kar je največ na tem svetovnem prvenstvu, nato se je na primer izkazal še v zadnjih trenutkih drugega podaljška, ko je zaustavil neoviran strel Casemira.

Njegova predstava je 'zažgala' splet, med navadnimi smrtniki se je oglasil tudi legendarni Iker Casillas. 

 

Komentarjev 1
  • jakec1575 06:28 10.december 2022.

    Vsa cast hrvatom v obrambi in sredini. Kako so ustavili navale brazilcev. Vratar je bil izjemen. V napadu jim pa manjka ena dobra spica. Ampak poslal so domov brazilce. Izenacili v tezki situaciji. Zrela reprezentanca. Edini problem bo, da jim ...prikaži več bo zrasel ze tako visok ego cez greben na vseh podrocjih zivljenja. Kjer pa ne cvetijo.

Sorodne novice