Šport > Nogomet
9119 ogledov

Legenda presenetila: V Braziliji je Ronaldo le debel tip na ulici, Neymar pa...

Ronaldo Epa
"V Evropi Ronalda obravnavajo z večjim spoštovanjem."

Legendarni Kaka je pred četrtfinalnim dvobojem svetovnega prvenstva, kjer se bo njegova Brazilija pomerila s Hrvaško, spregovoril za britansko televizijo beIN Sports in presenetil z izjavo o statusu nogometašev in reprezentance.

"Čudno je to reči, a mnogi Brazilci pravzaprav niti ne navijajo za Brazilijo. Če boste videli Ronalda, kako se sprehaja po Evropi, bo to takoj 'vau', položaj v Braziliji pa je drugačen. V Braziliji bo to le še en debel tip na ulici," je dejal Kaka.

"Seveda veliko Brazilcev obožuje Ronalda, tudi jaz ga, a način, kako se nanj gleda v Braziliji in kako zunaj nje, je različen. Opažam, da ga v drugih državah obravnavajo s precej večjim spoštovanjem."

Nato je omenil še trenutno največjega zvezdnika brazilske reprezentance. Neymar je sicer pred izenačenimi predsedniškimi volitvami v Braziliji podprl zelo desno usmerjenega predsednika Jaira Bolsonara. Ta je nato izgubil na volitvah.

"Trenutno se v Braziliji veliko govori o Neymarju, ampak na res zelo negativen način. Je to zaradi njegovih političnih stališč? Morda je res tako zaradi politike, vendar mi Brazilci včasih ne prepoznamo svojih najbolj nadarjenih ljudi," je zaključil Kaka.

Kaka | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice