Šport > Nogomet
131 ogledov

Infantino poln hvale na račun organizatorjev

Gianni Infantino Epa
"To je bil najboljši skupinski del na SP doslej," trdi predsednik Fife.

Predsednik krovne nogometne zveze Fife Gianni Infantino je pred začetkom odločilnih bojev v četrtfinalu na svetovnem prvenstvu v Katarju pohvalil prireditelje. "To je bil najboljši skupinski del na SP doslej," je v video nagovoru sporočil predsednik Fife.

"Ogledal sem si vse tekme. Lahko zelo jasno rečem, da je bil to najboljši skupinski del na dosedanjih prvenstvih. Lahko se že veselimo tekem, ki nas še čakajo," je Infantino sporočil v video nagovoru, ki ga je danes objavila Fifa.

Gianni Infantino | Avtor: Epa Epa

Pohvalil je tudi obisk tekem, povprečno je bilo na stadionih doslej po 51.000 navijačev. "Dva milijona in pol ljudi na ulicah Dohe, nekaj deset tisoč vsak dan na stadionih ... Vsi smo bili skupaj, navijali so skupaj vsak za svoje, vzdušje je bilo fantastično," je še dejal Infantino.

Infantino je pohvalil tudi splošno raven, na kateri je nogomet na letošnjem SP. Po njegovem mnenju tako ni več majhnih in velikih ekip, prvič doslej so se v izločilne boje uvrstile ekipe iz vseh celinskih zvez. "To dokazuje, da je nogomet res postal globalen," je sklenil Infantino.

Ocenil je, da si je prek televizijskih prenosov tekme ogledalo dve milijardi gledalcev po svetu ter da bi ta številka do finala 18. decembra lahko dosegla pet milijard.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.