Šport > Nogomet
4868 ogledov

Neverjetno, koga za neuspeh krivijo Nemci

Sophia Weber Profimedia Sophia Weber, dekle Kaija Havertza.
Osrednji akterji nemškega nogometa so se zbrali na kriznem sestanku po velikem razočaranju na svetovnem prvenstvu v Katarju.

Nemška nogometna reprezentanca je v Katarju še drugič zapored izpadla v skupinskem delu svetovnega prvenstva. Svetovni prvaki iz leta 2014 so v skupini E zaostali za Španijo in Japonsko ter se tako predčasno poslovili od tekmovanja.

Po poročanju Bilda je bil po neuspehu v skupinskem delu organiziran dveurni krizni sestanek. Med udeleženci sta bila tudi predsednik Nemške nogometne zveze (DFB) Bernd Neuendorf in podpredsednik Hans Joachim Watzke.

Christina Ginter | Avtor: Profimedia Christina Ginter, žena Matthiasa Ginterja. Profimedia
Na sestanku so med drugim razpravljali o okoliščinah, ki so botrovale reprezentančnemu neuspehu, pri tem pa so se na tapeti znašle žene oziroma spremljevalke nekaterih igralcev. Kar nekaj predstavnikov zveze, strokovnega vodstva in celo članov ekipe naj bi bilo nezadovoljnih s "prazničnim vzdušjem", ki se je pred remijem s Španijo vzpostavilo v nemškem taboru.

Po poročanju medijev je več nemških igralcev v Katar povabilo svoje izbranke, da bi z njimi preživljali čas med tekmami skupinskega dela. 

Tekmo s Španijo si je na tribunah ogledalo več spremljevalk nemških nogometašev, njihov prihod v Katar pa naj bi pripomogel k padcu koncentracije.

Nemška delegacija je bila nastanjena v razkošnem Zulal Wellness Resortu na severu Katarja. Gre za eno najbolj oddaljenih nastanitev od središča Dohe. Cena prenočitve v priljubljenem letovišču s petimi zvezdicami naj bi znašala dobrih 1600 evrov.

Nogometašem je v bran stopil selektor Hansi Flick, ki po navedbah Bilda ni naklonjen iskanju grešnega kozla in se ne strinja s teorijo, da je bil izpad posledica nastanitve ali druženja z življenjskimi sopotnicami.

Komentarjev 1
  • bobubob 14:40 09.december 2022.

    Morda pa bi jim šlo bolje, če bi igrali nogomet namesto da so afne guncali