Šport > Nogomet
11947 ogledov

Srbi na nogah zaradi kazni Hrvatom: "To je sramota!"

1/6
Profimedia Srbski navijači na SP v Katarju.
Srbski mediji so bili zelo kritični do odločitve Mednarodne nogometne zveze (Fifa).

V srbskem medijskem prostoru je bilo prisotnega kar nekaj nezadovoljstva zaradi denarnih kazni, ki jih je zaradi neprimernega početja nekaterih udeleženk SP v Katarju izrekla Fifa.

Krovna nogometna zveza je v sredo objavila finančne kazni za Hrvaško, Srbijo in Savdsko Arabijo. Slednja se je na seznamu kršiteljev znašla zaradi (pre)velikega števila rumenih kartonov, medtem ko imajo sankcije za Hrvaško in Srbijo tudi politično ozadje.

SP v Katarju Šport Največjo kazen so dobili Hrvati

Najvišjo kazen v višini 50.000 švicarskih frankov so dobili Hrvati zaradi žaljivih transparentov in poniževanja kanadskega vratarja srbskih korenin Milana Borjana.

Družina kanadskega čuvaja mreže je bila leta 1995 med četrt milijona Srbov, ki so ob koncu hrvaške osamosvojitvene vojne pobegnili iz države. Več o tem TUKAJ.

hrvaški navijači SP v Katarju Šport "Ali Fifa to vidi? Hrvaško je treba nujno strogo kaznovati!"

Fifa je kaznovala tudi Srbe, in sicer z 20.000 švicarskimi franki, ker so v slačilnici razobesili transparent, na katerem je bil Kosovo prikazan kot del Srbije. "Ni predaje,"  so ob tem še sporočili srbski nogometaši.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Odločitev je naletela na kritike srbskih novinarjev, ki menijo, da je bila Fifa prestroga do Srbije in preveč prizanesljiva do Hrvaške. Najglasnejši so bili novinarji srbskega Kurirja, kjer so že v naslovu opozorili na to, da so jo kockasti odnesli prepoceni.

"Sramota! Fifa je kaznovala Srbijo zaradi transparenta o Kosovu. Hrvatom simbolična kazen zaradi brutalne razžalitve Borjana," so prispevek naslovili pri Kurirju.

Podobno kritični so bili tudi drugi srbski mediji, kjer prevladuje prepričanje, da so bile Fifine kazni nesorazmerne.

Srbski nogometaši so se od SP v Katarju poslovili že v predtekmovalnem delu, Hrvate danes čaka četrtfinalni obračun z Brazilijo.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Komentarjev 1
  • Avatar SS666
    SS666 11:33 09.december 2022.

    S čim se čefurji še danes ukvarjajo.Ignoriraš,ker si tam zaradi športa.Ignoriraš 1×,2×,5×....,pol se zadeva nekako vnese.

Sorodne novice