Šport > Nogomet
31211 ogledov

Neverjetno, kaj so si privoščili Hrvati: "To kaže, kakšni primitivci ste"

Milan Borjan Epa
Hrvaški navijači so izzvali škandal z neokusnimi provokacijami na račun kanadskega vratarja.

Navijači hrvaške nogometne reprezentance so zakuhali nov škandal na svetovnem prvenstvu v Katarju, potem ko so na tekmi s Kanado na zelo grob in obsojanja vreden način zmerjali, poniževali in zaničevali kanadskega vratarja srbskih korenin Milana Borjana.

Privrženci kockastih so v Kninu rojenega čuvaja mreže izžvižgali ob vsakem dotiku z žogo in ga vseskozi obkladali z žaljivkami, katerih je bila z njihove strani deležna tudi nogometaševa žena.

Hrvaški navijači so se pri tem posluževali nizkotnih prijemov, ob katerih so Borjanu na dan privreli boleči spomini iz otroštva. Največ ogorčenja je izzval transparent podjetja John Deere, ki izdeluje traktorje, s katerim so želeli Borjana opomniti na dogajanje v njegovem rodnem Kninu in bližnji pokrajini, katero je leta 1995 po vojaški operaciji Nevihta zapustilo 250.000 Srbov.

Med prebeglimi prebivalci samooklicane Republike Srbske Krajine je bila takrat tudi družina kanadskega vratarja.

Milan Borjan | Avtor: Epa Epa

Hrvaški navijači so žaljivemu trasparentu pripisali Knin 95 ter prepoznavni slogan "nič ne teče kot Deere" spremenili v "nič ne teče kot Borjan".  Ob tem velja omeniti, da je kanadski vratar v preteklosti večkrat razburil hrvaško javnost z izjavami, da ni rojen na Hrvaškem, ampak v Republiki Srbski Krajini, katero je bil z družino primoran zapustiti ob koncu hrvaške osamosvojitvene vojne.

"To kaže, kako primitivni so ti ljudje. Nimam komentarja. Morali bi delati na sebi in svojih družinah, ker so očitno frustrirani, zato pridejo na tekmo in se znašajo na takšen način. Dejanja največ povedo o njih samih. Hrvaški želim vse dobro," je incident komentiral čuvaj mreže.

Hrvaška je Kanado premagala s 4:1 (2:1). Za kockaste so se med strelce vpisali Andrej Kramarić dvakrat (36., 70.), Marko Livaja (44.) in Lovro Majer (90+4.), za vodstvo Kanade pa je poskrbel Alphonso Davies (2.).

Komentarjev 15
  • Idioti 19:10 01.december 2022.

    Edini primitivec je v tem slučaju Kanadski golman , rojen v Kninu , Hrvaška , ki za sebe govori , da ni rojen na Hrvaškem ampak v RSK -Republiki Srbski krajini. . No saj lahko flanca ČETNIŠKE neumnosti , samo ...prikaži več rojstne liste , ki jih je potreboval vsa ta leta , odšel je star 2 leti ,pa dobiva iz,matične knjige v Kninu , Hrvaška , s Hrvaškim grbom in pečatom .

  • si_rob 16:47 28.november 2022.

    Tudi te bo potrebno denacificirati kot Ukrajince.

  • pravičnik77 15:37 28.november 2022.

    sam si je kriv, sam je provociral n dbil vrnjeno na isti način...

Sorodne novice