Šport > Nogomet
5303 ogledov

Boksarski prvak želi pretepsti Messija: "Moli k bogu, da te ne najdem"

Lionel Messi Profimedia
Argentinski nogometni superzvezdnik je postal tarča groženj s fizičnim nasiljem.

Lionel Messi si je z navidez nedolžno potezo nakopal bes elitnega mehiškega boksarja Canela Alvareza.

Dvaintridesetletni večkratni prvak, ki je naslove osvajal v štirih težnostnih kategorijah, Argentincu grozi s fizičnim nasiljem, ker naj bi po uvodni zmagi gavčev na SP nešportno ravnal z mehiško zastavo.

Nogometaši Argentine so v drugem krogu SP v Katarju premagali Mehiko (2:0) in s tem močno povečali svoje možnosti za napredovanje po uvodnem šoku proti Savdski Arabiji. Po neprepričljivem polčasu so Argentinci slavili z goloma Lionela Messija (66.) in Enza Fernandeza (87.).

Kasneje je po spletu zaokrožil posnetek slavja argentinske reprezentance, med katerim naj bi bil Messi nespoštljiv do mehiškega državnega simbola. Med sezuvanjem čevljev je namreč brcnil dres ali zastavo, ki je ležala na tleh pred njim.

 | Avtor: Print screen Print screen

Prizor je Alvareza tako ujezil, da je zvezdniku PSG-ja poslal zelo eksplicitno sporočilo. 

"Ali ste videli, kako je Messi pobrisal tla z našim dresom in zastavo?" je zapisal Alvarez. "Bogu naj moli, da ga ne najdem. Tako kot jaz spoštujem Argentino, bi moral tudi on spoštovati Mehiko. Ne govorim o državi kot celoti, ampak samo o neumnosti, ki si jo je privoščil," je dodal.

Canelo Alvarez | Avtor: Epa Epa

Boksarski prvak s svojo interpretacijo dogodkov ni pridobil veliko somišljenikov. Številni argentinski navijači so ga obtožili iskanja pozornosti in izkrivljanja dejstev.

Temu mnenju so se pridružili tudi mnogi pristaši mehiške izbrane vrste, saj se jih je večina strinjala, da je bil Messijev edini motiv sezuvanje čevljev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.