Šport > Nogomet
87433 ogledov

"Ali Fifa to vidi? Hrvaško je treba nujno strogo kaznovati!"

hrvaški navijači Epa
Srbski mediji pozivajo k sankcijam zoper hrvaško nogometno reprezentanco.

Hrvaški nogometaši so v drugem krogu SP v Katarju premagali Kanado (4:1), bolj kot zmaga in pomembne tri točke pa je medijski prostor v regiji napolnilo dogajanje ob igrišču, kjer so pristaši kockastih na neokusen načil žalili kanadskega vratarja srbskih korenin Milana Borjana. Več o tem TUKAJ.

Prizori na tribunah so močno odmevali tudi v srbskih medijih, kjer novinarji apelirajo na krovno nogometno zvezo (Fifa) in pozivajo k sankcijam za hrvaško reprezentanco. 

"Ali Fifa to vidi? Šokantno poveličevanje 'Nevihte' sredi mundiala. Hrvaško je treba nujno ostro kaznovati," so prispevek naslovili ogorčeni novinarji srbskega Kurirja.

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
"Hrvati so izobesili tudi žaljiv transparent na račun Borjana s sliko traktorja, ki ga povezujejo z vojaško operacijo Nevihta, v kateri je bilo izgnanih več kot 250.000 Srbov in ubitih več kot 2000 ljudi, večinoma civilistov.

"Mimogrede, John Deere je najbolj znana znamka traktorjev na svetu, zato so ga uporabili kot boleč spomin na čas, ko so Srbi na traktorjih zapuščali Krajino po enem največjih etničnih čiščenj na evropskih tleh."

"Hrvaški navijači so nenehno provocirali Borjana in mu žaljivo skandirali: "Milane, Srbi - napušite se k....!"

"Navijači, ki so bili bolj kot na samo tekmo osredotočeni na vratarja Kanade, so imeli tudi transparent z napisom "nič ne teče kot Borjan".

"Hrvati so nadaljevali s provociranjem Borjana, vzklikali so tudi: "Vukovar, Vukovar." Provokacije se niso ustavile niti po koncu tekme in prepričljivi zmagi Hrvaške s 4:1" so še zapisali pri Kurirju.

Žaljivo početje hrvaških navijačev je obsodilo več srbskih medijev, med njimi tudi portala Alo in B92.

Milan Borjan Škandal Šport Neverjetno, kaj so si privoščili Hrvati: "To kaže, kakšni primitivci ste"
Komentarjev 18
  • samPravm 12:38 30.november 2022.

    Smešno je da bojo srbi to prijavili glede na to da je srbski selektor se tut drl tisto kar so se drl v vojni in kazu tri prste v zrak noben ni nedolžen

  • robi2107 07:56 29.november 2022.

    Ustaši q***evi.

  • Stajerc 19:59 28.november 2022.

    Kvadrateki so največji provokatorji kar spomnite se slo zastave na kateri je bila samo ena modra črta

Sorodne novice