"Obdobje se spreminja, prihajamo mladi kolesarji"

Foto: Epa Tadej Pogačar
Tadej Pogačar bo vsaj v naslednji etapi Toura nosil belo majico.
Oglej si celoten članek

V četrti etapi dirke po Franciji je slavil Primož Roglič, drugo mesto v etapi pa je osvojil Tadej Pogačar. Mladi zvezdnik svetovnega kolesarstva je za RTV Slovenija opisal zaključek in malce obžalooval dejstvo, da je v zadnjem desnem ovinku pred zaključnim sprintom nekoliko zaostal.

"Zadnji kilometer je bil res težek, ampak ko sem videl, da ostali trpijo, sem vedel, da ni težko samo meni. Poskusil sem se boriti za pozicijo in sprint, morda sem bil eno pozicijo preveč zadaj, ampak sem res zadovoljen. Ekipa je naredila vse, kar je bilo treba, zaradi česar gremo optimistično naprej," je reporterju slovenske javne televizije po etapi dejal 21-letnik.

V skupnem seštevku še naprej zaseda četrto mesto. Prehitel ga je Roglič, sam pa je slekel belo majico Švicarju Marcu Hirschiju. Postal pa je tudi najmlajši nosilec majice za najboljšega mladega kolesarja po dolgih 32 letih, a tega podatka ni vedel. "Ne, tega ne vem. Ampak obdobje se spreminja, saj prihajamo mladi kolesarji. To bo še velika borba," je o boju za belo majico dejal Pogačar, ki ima v tej razvrstitvi šest sekund naskoka pred lanskim zmagovalcem Toura Eganom Bernalom.

Video Tako je potekal zgodovinski zadnji kilometer

Zanimivo je bilo videti, kako visoko hitrost je Pogačar razvil ob koncu. Videti je bilo, da bi lahko napadel Rogliča, a sam temu ni pritrdil. "Ne, nisem popustil, enostavno je bil Roglič prehiter. Če bi bil tik za njim pred sprintom, bi se lahko morda bolj udarila. Na koncu je bilo dovolj za drugo mesto. Nekako sem bil v desnem ovinku preveč zadaj za zmago, ampak vseeno je super," je zaključil kolesar s Klanca pri Komendi.

Foto: Epa Tadej Pogačar

O tem, kako dobro pripravljen je Pogačar, je razkril tudi njegov moštveni kolega in rojak Jan Polanc. "Na zadnjem klancu sem Tadeja vprašal po radiu, če povišamo tempo, in je rekel, da naj pospešimo, ker se mu je zdelo, da to ni pravi tempo. Nekako je bilo treba zbuditi skupino, da začne narekovati hiter tempo," je za RTV Slovenija dejal Pogačarjev pomočnik na Touru, ki je na zadnjem vzponu nekaj časa narekoval tempo.

Polanc je razložil tudi, kaj se je dogajalo v drugi polovici etape, v kateri je Pogačar zaostal dobrih 30 sekund za glavnino. "V etapi je ves čas pihal veter in tudi del pred zaključnim vzponom je bil razgiban, zato se je bilo težko organizirati. Na koncu smo se in dosegli smo dober rezultat," je dejal Polanc.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.