Obe Slovenki obtičali v prvem kolu

Foto: Žurnal24 Katarina_Srebotnik_Action_170108a - main
Katarina Srebotnik in Polona Hercog sta z nastopi na turnirju v Stuttgartu končali že v prvem kolu. Velenjčanko je odpravila tretja nosilka Svetlana Kuznjecova, Mariborčanko pa Shahar Peer.
Oglej si celoten članek

Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog je na turnirju WTA v Stuttgartu z nagradnim skladom 700.000 dolarjev izpadla v prvem krogu. Hercogova je izgubila proti Izraleki Shahar Peer s 3:6, 6:3 in 1:6.

Hercogova je po dokaj gladko izgubljenem prvem nizu v drugem tekmici vrnila z enako mero, čeprav se je prav v deveti igri tega niza skoraj deset minut mučila z nepopustljivo Izraelko. A na koncu je izid v nizih izenačila. V tretjem nizu pa je Peerovi v drugi igri uspelo narediti "break", v četrti pa je Izraelka še drugič v nizu vzela servis mladi Slovenki in tako odločila dvoboj. Peerova je po letošnji zmagi v Aucklandu tako dobila še drugo medsebojno tekmo s Hercogovo.

Slabo uro pred tem pa je svoje nastope med posameznicami v Stuttgartu končala Katarina Srebotnik, ki je tako kot Hercogova konec tedna slovenski reprezentanci pomagala nazaj v svetovno skupino pokala Fed. Z 1:6 in 2:6 je klonila pred tretjo nosilko, Rusinjo Svetlano Kuznjecovo. Ruska igralka, sicer branilka naslova, je bila gladko boljša v obeh nizih in zmagala po vsega dobri uri. V petem medsebojnem dvoboju s Srebotnikovo, ki je dobila le dva dvoboja od 15 od vrnitve po poškodbi, je prevzela vodstvo v zmagah s 3:2.

Srebotnikova, ki je lani zaradi poškodb izpustila kar osem mesecev, bo v Nemčiji igrala tudi med dvojicami. V prvem krogu se bo skupaj s Čehinjo Kveto Peschke (sta drugi nosilki) pomerila s poljsko-češko navezo Klauida Jans/Vladimira Uhlirova.

Stuttgart, 1. kolo (Ž):

Svetlana Kuznjecova (Rus/3) : Katarina Srebotnik (Slo) 6:1, 6:2
Shahar Peer (Izr)
: Polona Hercog (Slo) 6:3, 3:6, 6:1

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.