Šport
16 ogledov

Obe Slovenki obtičali v prvem kolu

Katarina_Srebotnik_Action_170108a - main Žurnal24 main
Katarina Srebotnik in Polona Hercog sta z nastopi na turnirju v Stuttgartu končali že v prvem kolu. Velenjčanko je odpravila tretja nosilka Svetlana Kuznjecova, Mariborčanko pa Shahar Peer.

Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog je na turnirju WTA v Stuttgartu z nagradnim skladom 700.000 dolarjev izpadla v prvem krogu. Hercogova je izgubila proti Izraleki Shahar Peer s 3:6, 6:3 in 1:6.

Hercogova je po dokaj gladko izgubljenem prvem nizu v drugem tekmici vrnila z enako mero, čeprav se je prav v deveti igri tega niza skoraj deset minut mučila z nepopustljivo Izraelko. A na koncu je izid v nizih izenačila. V tretjem nizu pa je Peerovi v drugi igri uspelo narediti "break", v četrti pa je Izraelka še drugič v nizu vzela servis mladi Slovenki in tako odločila dvoboj. Peerova je po letošnji zmagi v Aucklandu tako dobila še drugo medsebojno tekmo s Hercogovo.

Slabo uro pred tem pa je svoje nastope med posameznicami v Stuttgartu končala Katarina Srebotnik, ki je tako kot Hercogova konec tedna slovenski reprezentanci pomagala nazaj v svetovno skupino pokala Fed. Z 1:6 in 2:6 je klonila pred tretjo nosilko, Rusinjo Svetlano Kuznjecovo. Ruska igralka, sicer branilka naslova, je bila gladko boljša v obeh nizih in zmagala po vsega dobri uri. V petem medsebojnem dvoboju s Srebotnikovo, ki je dobila le dva dvoboja od 15 od vrnitve po poškodbi, je prevzela vodstvo v zmagah s 3:2.

Srebotnikova, ki je lani zaradi poškodb izpustila kar osem mesecev, bo v Nemčiji igrala tudi med dvojicami. V prvem krogu se bo skupaj s Čehinjo Kveto Peschke (sta drugi nosilki) pomerila s poljsko-češko navezo Klauida Jans/Vladimira Uhlirova.

Stuttgart, 1. kolo (Ž):

Svetlana Kuznjecova (Rus/3) : Katarina Srebotnik (Slo) 6:1, 6:2
Shahar Peer (Izr)
: Polona Hercog (Slo) 6:3, 3:6, 6:1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.