Obe tekmi v znamenju Norveške

Foto: EPA
Foto: EPA
Norvežanka Therese Johaug in njen rojak Martin Juhnsrud Sundby sta zmagovalca tekem v klasični tehniki s skupinskim startom v švicarskem Lenzerheideju.
Oglej si celoten članek

Tekmi sta bili povsem v znamenju Norveške, saj so pri dekletih Norvežanke osvojile prva tri mesta, pri moških pa kar prva štiri. Johaugova, ki je z zmago prevzela tudi vodstvo na Tour de Ski, je z izidom 41:26,4 minute je za 37,9 sekunde premagala rojakinjo Ingvild Oestberg, tretja Norvežanka Heidi Weng je zaostala že 1:16 minute.

Foto: EPA Therese Johaug Slovenke bodo današnji dan skušale čim prej pozabiti. Alenka Čebašek je bila 57., Lea Einfalt 58., Vesna Fabjan 62. in Nika Razinger 63.

Čebaškova kot najboljša Slovenka je za zmagovalko zaostala več kot šest minut in pol. Podobno velja tudi za moški del; Miha Šimenc se je kot edini slovenski predstavnik uvrstil na 75. mesto.

Pri moških je drugo mesto osvojil Peter Northug, tretji pa je bil Didrik Toenseth. Enak kot na tekmi je vrstni red tudi v seštevku tekem Tour de Ski, medtem ko v svetovnem pokalu vodi Sundby, drugi je Northug, tretji pa Finn Krogh.

V nedeljo je na sporedu zasledovanje v prosti tehniki.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.