Šport > Zimski športi
27 ogledov

Obe tekmi v znamenju Norveške

Martin Juhnsrud Sundby EPA
Norvežanka Therese Johaug in njen rojak Martin Juhnsrud Sundby sta zmagovalca tekem v klasični tehniki s skupinskim startom v švicarskem Lenzerheideju.

Tekmi sta bili povsem v znamenju Norveške, saj so pri dekletih Norvežanke osvojile prva tri mesta, pri moških pa kar prva štiri. Johaugova, ki je z zmago prevzela tudi vodstvo na Tour de Ski, je z izidom 41:26,4 minute je za 37,9 sekunde premagala rojakinjo Ingvild Oestberg, tretja Norvežanka Heidi Weng je zaostala že 1:16 minute.

Therese Johaug | Avtor: EPA EPA
Slovenke bodo današnji dan skušale čim prej pozabiti. Alenka Čebašek je bila 57., Lea Einfalt 58., Vesna Fabjan 62. in Nika Razinger 63.

Čebaškova kot najboljša Slovenka je za zmagovalko zaostala več kot šest minut in pol. Podobno velja tudi za moški del; Miha Šimenc se je kot edini slovenski predstavnik uvrstil na 75. mesto.

Pri moških je drugo mesto osvojil Peter Northug, tretji pa je bil Didrik Toenseth. Enak kot na tekmi je vrstni red tudi v seštevku tekem Tour de Ski, medtem ko v svetovnem pokalu vodi Sundby, drugi je Northug, tretji pa Finn Krogh.

V nedeljo je na sporedu zasledovanje v prosti tehniki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.