Oblak izgubil, Berić dobil soigralca

Foto: Profimedia Matías Kranevitter.
Matías Kranevitter.
Selitve nogometašev v letošnjem prestopnem roku ne pojenjajo. Spremembe so se zgodile pri dveh klubih s slovenskim pridihom.
Oglej si celoten članek

Argentinski nogometni vezist Matías Kranevitter bo kariero nadaljeval pri Zenitu iz Sankt Peterburga. Za 24-letnika, ki je bil doslej soigralec Jana Oblaka pri madridskem Atléticu, so Rusi odšteli 8,5 milijona evrov odškodnine. Kranevitter je z novimi delodajalci podpisal štiriletno pogodbo.

Megaprestop Oblak tik pred tem, da postane najdražji vseh časov!

Kranevitter se je Atléticu pridružil decembra 2015 iz River Plata, a je nato zbral le 11 nastopov za madridski klub v sezoni 2015/16, v prejšnji sezoni pa je bil posojen Sevilli.

Hernani iz Rusije v Francijo

Foto: Profimedia Hernani

Ob prihodu Kranevitterja pa je Zenit zapustil brazilski vezist Hernani, ki so ga Rusi za eno sezono posodili St. Étiennu, moštvu slovenskega reprezentančnega napadalca Roberta Berića

Triindvajsetletni Hernani se je Zenitu pridružil decembra lani iz Atlética Paranaenseja za osem milijonov evrov, a se ni najbolje znašel, na enajstih tekmah ni dosegel zadetka.

St. Étienne pa je že prej za tri leta podaljšal pogodbo s krilnim igralcem Romainom Hamoumajem.

Richarlison v Anglijo

Foto: EPA Richarlison

Angleški prvoligaš Watford se je okrepil z brazilskim napadalcem Richarlisonom. Nekdanji član brazilskega Fluminenseja bo za novi klub igral naslednjih pet sezon, po poročanju otoških medijev pa je prestop 20-letnika vreden 13 milijonov funtov oziroma 14,3 milijona evrov.

Za Fluminense je igralec, ki je bil že nekdaj dni gost bodočih delodajalcev in si ogledal tudi prijateljsko tekmo z Realom Sociedadom v soboto, dosegel 19 golov na 67 tekmah. Za Watford pa naj bi zaigral že v prvem krogu nove sezone premier lige proti Liverpoolu konec tedna.

Član brazilske izbrane vrste do 20 let (zanjo je zbral osem nastopov in dva gola) je šesta okrepitev Watforda pred novo sezono, pred njim so se v klub preselili Tom Cleverley, Nathaniel Chalobah, Kiko Femenia, Will Hughes in Daniel Bachmann.

Lemina odslej član Southamptona

Foto: EPA Mario Lemina

Angleški nogometni prvoligaš Southampton se je okrepil z gabonskim reprezentantom Mariom Leminajem. Prestop je že potrdil tudi angleški klub. Dosedanji vezist Juventusa je z novimi delodajalci podpisal petletno pogodbo. Angleži so zanj plačali 18 milijonov evrov odškodnine.

"Zelo sem vesel, da sem podpisal za Southampton. Ta me je najbolj privlačil med vsemi ponudbami, prav tako ga je podpirala moja družina. Res sem vesel, da sem tu," je dejal 23-letni Lemina.

Olimpija Jurčevića posodila Aluminiju

Foto: Profimedia Mario Jurčević

Slovenski nogometni prvoligaš Olimpija iz Ljubljane je 22-letnega bočnega branilca Maria Jurčevića do konca sezone posodila tekmecu iz Prve lige Telekom Slovenije Aluminiju iz Kidričevega, so sporočili iz ljubljanskega kolektiva.

Jurčević je v minuli sezoni v zeleno-belem dresu odigral devet prvenstvenih tekem, letos pa ni bil v prvih načrtih trenerja Igorja Bišćana. Za Jurčevića bo to druga posoja, pred tem je tako v prvi kot drugi ligi igral za Radomlje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.