Oblak nočna mora Cristiana Ronalda

Foto: EPA
Foto: EPA
Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak je velik trn v peti superzvezdniku Real Madrida Cristianu Ronaldu.
Oglej si celoten članek

Le dva dneva nas ločita do madridskega derbija na stadionu Vicente Calderónm, kjer se bosta v 12. krogu španske La Lige pomerila domači Atlético Madrid in mestni rival Real Madrid

Španski mediji so se pred nogometnim praznikom v Madridu razpisali o nemoči, ki jo na srečanjih z Janom Oblakom občuti portugalski napadalec Cristiano Ronaldo. Prvi mož madridskega Reala je namreč slovenskega vratarja v rednem delu tekme premagal le enkrat na šestih obračunih, in sicer v osmini finala Cope del Rey iz sezone 2014/2015, kjer pa so se napredovanja vseeno veselili varovanci Diega Simeoneja.
Ronaldova neučinkovitost na obračunih s slovenskim čuvajem mreže je tako očitna, da so se je v napovedi madridskega derbija dotaknili številni španski mediji. ''Ronaldo se pripravlja na obračun z nasprotnikom Oblakom,'' prispevek naslavlja Marca, ki potrjuje dejstvo, da slovenskega vratarja zelo redko premagujejo tudi drugi nogometaši Real Madrida.

V ligaški sezoni 2015/2016 je pot v Oblakovo mrežo našel le Karim Benzema, v Ligi prvakov pa ga je v finalu ugnal le Sergio Ramos. Galaktiki se v soboto nadejajo boljše predstave proti slovenskemu zvezdniku v dresu Atlética, ki je na zadnjih štirih obračunih prejel kar šest zadetkov. Nedotaknjeno mrežo je nazadnje ohranil na srečanju Lige prvakov z Rostovim, ki se je končalo z minimalno zmago Atlética. 
Za zdaj še ni jasno, ali bo Oblak sploh zaigral na obračunu z Realom, saj ima po poročanju španskih medijev težave z ramo. ''Zaradi Oblakove situacije je Atlético na pragu drame,'' piše spletni portal Estrelladigital.es. 'Drame' predvsem v smislu, da je Oblak nesporni prvi vratar Atlética, zato ga bo ne glede na to, da ima Simeone v ekipi še Miguela Angela Moyo in Andrea Moreiro, zelo težko nadomestiti.

Oblaka pesti raztrganina mišice v rami, poroča omenjeni spletni portal, zato je njegov nastop na madridskem derbiju pod velikim vprašajem. ''Oblak ni v najboljšem fizičnem stanju, zjutraj je več kot eno uro preživel v bolnišnici zaradi raztrganine v levi rami. Ne more dvigniti roke,'' je zapisal novinar Felipe Poza in dodal, da bi Oblak lahko zaigral bolečinam navkljub, vendar obstaja nevarnost, da bi s tem tvegal poslabšanje že tako krhkega zdravstvenega stanja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.